Dusené zemiaky s brokolicou fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 11. marca 2011

Inspiraciu na tento recept som dostala z internetu. Tam boli zemiaky dusene s karfiolom a hraskom. Ja som mala doma brokolicu, tak som si Zobraziť celý popisInspiraciu na tento recept som dostala z internetu. Tam boli zemiaky dusene s karfiolom a hraskom. Ja som mala doma brokolicu, tak som si recept podla toho upravila.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks
1 strúčik
1 kg
1 salka
200 g
1/2 salky
1 KL
1 KL
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na oleji som si poprazila nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak. Kto ma rad stiplave moze pridat nakrajanu chilli papricku. Ked cibula zmakla pridala som kurkumu, curry korenie a ocistene nakrajane zemiaky.

    Dusené zemiaky s brokolicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Chvilu som vsetko poprazila. Potom som zemiaky podliala vodou, osolila a prikryte dusila asi 5minut.

    Dusené zemiaky s brokolicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do poloudusenych zemiakov som pridala nakrajanu tekvicu, vsetko som premiesala a este dusila. Je lepsie zemiaky castejsie premiesat a skontrolovat, ci sa nevyparila vsetka voda. Ak treba, dolejeme trochu vody.

    Dusené zemiaky s brokolicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked boli zemiaky uz skoro udusene, pridala som brokolicu. Tu som dusila uz len asi dve minuty.

    Dusené zemiaky s brokolicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec som pridala varenu kukuricu. Vsetko som spolu premiesala a este dochutila solou a korenim. Hotove jedlo na tanieri som posypala nasekanou petrzlenovou vnatkou a postruhanym syrom.

    Dusené zemiaky s brokolicou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jody
Velmi pekne a uz rozmyslam ako to pouzijem. :)
marianne69
...taketo receptiky mam velmi rada,lebo mozem pouzit zeleninku,aku mam zrovna chladnicke a dala si mi dobry tip Danka:-)
jerica
Danielka už je v KK chlievik "vyskúšať" :-)
palokuchki
Dakujem vam za komentare. Som rada, ze som vas inspirovala. Marianna mas pravdu, mozes pouzit hociaku zeleninu. Ja to na buduce urobim s tym karfiolom a hraskom, ale nedam tam kurkumu a curry ale cervenu papriku.
frezia68
Robím podobné s rôznou zeleninou a občas aj zapečené so syrom.A Tvoje by som hneď ochutnala :-)))
haston
toto jedlo rozhodne ochutnám, s vynechaním kukurice. tú nemusím.
palokuchki
@huston uvar a ochutnaj. Dufam, ze budes spokojny. Kukuricu urcite mozes vynechat, alebo si dat tam nieco co mas ty rad. Je vela variacii, co mozes z toho spravit.
margarida
Dávam tip na klasické dusené zemiaky : zemiaky umyjem, pokrájam na kocky alebo štvrťky - nešúpem. Očistím a pokrájam veľkú cibuľu, na rozhohriatu masť vysypem všetko naraz - cibuľu, zemiaky, mletú papriku, rascu, soľ, jednu zelenú papriku, jednu paradajku. Pomiešam a na miernom ohni dusím do zmäknutia. Občas premiešam. Nepodlievam. Sú výborné hlavne k rezňom - a k nim uhorkový šalát - jedlo môjho detstva. Inak - nikdy nič nešúpem, ani zeleninu do polievky, ani červenú repu, uhorky, zeler -stačí poriadne umyť kefkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia