Syrový blafák

nikolalilith - bez fotkynikolalilith, 11. marca 2011

O recepte som sa dozvedela z jednej relácie o varení. Keď som ho vyskúšala, môjmu mužovi veľmi chutil. Tento recept varil pán Golonka. Nikdy Zobraziť celý popisO recepte som sa dozvedela z jednej relácie o varení. Keď som ho vyskúšala, môjmu mužovi veľmi chutil. Tento recept varil pán Golonka. Nikdy by ma nenapadlo, že chlap bude vedieť uvariť takéto jedlo. Je to jednoduché a chutné jedlo. Odporúčam vyskúšať.

4-8
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

8 plátkov 100g až 150g
2
cca 250g
1 ks 250g
  na posypanie plechu




Postup

  1. 1

    Jemne vyklepeme prsia, osolíme a okoreníme. Vajíčka si vyšľaháme. Syr nasrúhame na jemno. Jednu tretinu pridáme do rozšľahaného vajíčka.

  2. 2

    Pripravené kuracie prsia obalíme vo vajíčku so syrom a na rýchlo opečieme na oleji z oboch strán. Medzi tým si pripravíme plech, ktorý vymastíme olejom a posypeme strúhankou.

  3. 3

    Opečené prsia poukladáme na pripravený plech. Zalejeme ich smotanou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňou. Asi tak 10 minút pred koncom vyberieme plech z rúry a prsia posypeme zvyšným strúhaným syrom. Ako prílohu by som odporúčila ryžu alebo zemiakovú kašu.

Diskusia k receptu

ursula4
toto robievam a ešte do smotany pridám cesnak a vegetu,je to super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia