Pečená tekvica Hokaidó fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 10. marca 2011
Pečená tekvica Hokaidó (fotorecept)
Foto: dorisa

Ešte stále mám tekvičky a nejem ich. Dnes som si upiekla jednu.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
2 strúčiky
1 štipka
 (grilovacie korenie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Pečená tekvica Hokaidó (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak roztlačíme a zmiešame s olejom. Časťou tejto zmesi vymažeme menšiu zapekaciu misu. Ostatnú zmes si necháme na tekvicu.

    Pečená tekvica Hokaidó (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misy dáme nakrájanú tekvicu na podkovičky. Poprášíme červenou štipľavou paprikou, osolíme, pokvapkáme sojovou omáčkou, možeme pridať aj provensálske korenie a pokvapkáme ostatným olejom s cenakom.

    Pečená tekvica Hokaidó (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapekaciu misu prikryjeme a dáme piecť do rúry na 200 stupňov, asi 20 minút.

    Pečená tekvica Hokaidó (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V priebehu pečenia premiešame a dopečieme.

    Pečená tekvica Hokaidó (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Servírujeme najlepšie teplé, s bagetkami, pečivom,alebo chlebom,pokvapkaným olivovym olejom.

    Pečená tekvica Hokaidó (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

palokuchki
Pecenu tekvicu mame velmi radi, nedavala som predtym cesnak, na buduce urobim podla teba. Pecena tekvica je naozaj pochutka.
jerica
tak to je chuťovka!! chlievik KK "chuťovka" to môžem !!
braxi
Dorisa, už sa neviem dočkať kedy budú v záhradke rásť /poslala si mi semienka...ešta raz vďaka/
zinnajdha
podarilo sa mi uschovať podobnú tekvicu ( vyrastie taká obrovská hruška a je to vlastne jemná pečiarka). V zime ju používam aj ako tekvicu. Zhrubne jej koža a vnútro je oranžové ako hokaidó a veľmi jemné, chutné. Z toho urobím podľa tohto receptu.
brigita
Pečenú tekvicu milujem. Robievam z nej aj polievku z pekácej tekvice už aby bolo leto
hubarka35
aj ja sa tešim na urodu tekvic-tiež si mi poslala semienka-len ich musim najst...tak dobre som ich schovala...a kde uskladnuješ tekvicu,ked doteraz vydržala?
dorisa
@hubarka35 , tekvice vydržia, normálne na chate som niečo nechala a doma v špajzi (bývam na prízemí a špajza je riadne studená). Hladaj semiačka, lebo ak nenájdeš, ešte ti možem potom poslat.Táto bola posledná. Dve zhnili.
eduska
tekvicu hokaido zbožňujem, ja pri pečení používam grilovacie korenie
hannah22
super, tekvicu môžem vždy , tiež ešte jednu mám a receptík ma inšpiroval, díík... :))
garanco
Vlastička, vidíš koľko času prešlo od uverejnenia Tvojho receptu? Vtedy som si nemyslela, že ho niekedy budem potrebovať. Manžel priniesol takú sivastú tekvicu- od kolegu. Vraj je na pečenie, ale ja som nikdy pečenú tekvicu nejedla, teda ani neviem, ako ju pripraviť. Poraď mi, či môžem aj takú so sivastým povrchom pripraviť podľa Tvojho receptu? A keď ju rozrežem, môžem polovicu uložiť do chladničky na niekoľko dní? Ďakujem:-))
dorisa
@ganaco , nejedla som tú tekvicu, čo máš ty, ale podľa mňa určite sa dá upraviť aj takto, podľa tohoto receptu. Tekvicu môžeš aj na pár dní odložiť, potom z nej znova niečo pripraviť.
garanco
Tá naša tekvica bola zvnútra taká pekná oranžová, ako Tvoja. Už sme ju aj zjedli, (teda polovicu z tej veľkej), bola to výborná pochúťka, k tomu som dala v rúre trochu pripečené sójové rožky a namáčali sme si ich v oleji na plechu, kde sa piekla tekvica (olejom som teda nešetrila). Ďakujem za recept!
svetlana9
dnes si pečiem hokaidó- dávam granulovaný cesnak+soľ - premiešam a popolievam olejom - nemusí byť olivový. Tekvicu krájam na kocky. Nemusím štipľavé, ani sójovú omáčku - takže nedávam. Raz som doniesla aj do práce z nej - žienky mysleli, že sú to fajnové škvarky - xi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia