Foto: bendix
rýchla príprava bravčovhého mäsa...
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
mäso nakrájame na rezance, pridáme solamyl, sójovú omáčku, asi lyžičku sezamového oleja, chilli papričky nakrájané na jemno a necháme pácovať.
-
2
Wok rozohrejeme na plné bomby a pridáme cca 2 lyžice repkového oleja. Mäso sprudka opečieme. Nepečieme dlho, aby ostalo krásne šťavnaté a mäkké.
-
3
Mäso vyberieme, pridáme cca 1 lyžicu oleja a sprudka opečieme šampiňóny, pridáme čínsku kapustu nakrájanú na rezance a cca 2 minútky ju sparíme. Dochutíme soľou a troškou sójovej omáčky. Primiešame k nej mäso, spolu prehrejeme a hneď podávame. Ako príloha sa hodia čínske rezance, alebo môžme podávať s ryžou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu