Bokoli - rómsky oškvarkový chlieb podľa Margó Bódi
Tento krásny a výborný recept patrí veľkej rómskej speváčke a vynikajúcej kuchárke - pani Margó Bódi,...
Hash browns z kvaky
Hash browns su vlastne nastruhane a osmazene zemiaky. @2010 ich uz popisal na vareche podrobnejsie....
Koláč z lesných húb
Keďže máme teraz dostatok húb, tak som zvolila tento koláč naslano, ktorému neodoláme vždy, ...
Cukinové lievance - rýchla večera
Sú vynikajúce, veľmi ľahké, ale zasýtia poriadne. Inšpirovala som sa z knihy Zdravé fitness...
Pečený batátik s ľahkým dressingom
Prvýkrát, ale určite nie posledný :-) Konečne som vyskúšala, ako chutí sladký zemiak a...
Nákyp z cukety, mrkvy a goudy
Máme radi nákypy sladké aj slané, pre ich ľahkosť a nadýchanosť, aj pre ich jemnú...
Fitness pizza (cesto - tuniak, bielky)
V miske vymiešame bielky s odkvapkaným tuniakom a pridáme štipku pizza korenia. Môžeme dochutiť aj bazalkou....
Šalát s kukuricou a krevetami (krabími tyčinkami)
Krabie tyčinky alebo krevety opečieme na olivovom oleji.
Cuketa s kuskusom
tento recept nie je ničím vynímočný, len som sa chcela pochváliť novým druhom cukiet ktoré som...
Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom
Tento recept patrí Judith Stahl, ktorá ho pripravila v TV relácii o varení, zaujal ma,...
Tekvicové placečky
Možno notoricky známy recept, ale potešil ma výsledok - aj chuťovo aj vizuálne, tak ho...
Kuracie prsia naľahko
Je horúce počasie a zíde sa ľahký, ale sýty obed. Varím to rada, lebo...
Fazuľkový rezeň
Spievaj: My ťa prevalcujeme! My ťa prevaulcujeme! (Singing: We will we will rock you! We will we...
Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom
Toto ľahké sezónne jedlo, ktoré majú v ponuke aj v mojej obľúbenej reštaurácii, som doma...
Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami
Mleté mäso je výborné, pretože sa dá použiť na mnoho spôsobov, je rýchlo pripravené a...
Mriežkový rebarborový koláč s jahodami a smotanou
Rebarbora má zaujímavú kyslastú chuť, hodí sa k mäsám, do marmelád, kompótov, buchiet...
Letný šalát zo žeruchy a marinovaných reďkoviek so cherry paradajkami
BOL VÁM ZASLANÝ EMAIL REDAKCIA ____________________________________________________________ Kúpila som žeruchu, spravila som z nej na večeru osviežujúci šalát zo zeleniny,...
Vaječná omeleta
Omeletka sa trochu potrhala, ale to nevadí, aj tak je veľmi chutná :) namiesto dyne...
Halloumi so zelenou prílohou
V nemenovanom obchode bol grécky týždeň a počas neho som kúpila tento skvelý syr. U nás...
Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia,...
Plnená roláda
Mám veľa dubákov a preto som ich chcela patrične využiť a tak vznikla fantastická roláda...
Môj jednoduchý milovaný losos
Konečne vám sem pridávam aj rybku! Zbožňujem ich, takisto tuniaka, tresku, sardinky... aach...
Morčacie prsičká s celozrnnou ryžou a vareným kalerábom
Dusené mäsko, chutná ryža a kaleráb. Varený ho ľúbim najmä v nedeľnom vývare od maminy....
Študentské cestoviny aj pre pracujúcich
Čo ten názov? Často to bol môj rýchly obed, keď som prišla zo školy. Ľahká, ...
Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte
Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké,...
Kebab, pide a focaccia
Chcela som skúsiť recept od Majkla Najlepší kebab. Predvádzal ho z krásnej sviečkovej a mne už vtedy...
Špenátové halušky so syrovou omáčkou
uchytilo sa to aj u členov rodiny, ktorí špenát príliš "nemusia"
Cesnakové špagety s vajíčkom
väčšinou stačí na špagety omáčka z konzervy, ale občas sa žiada zmena a stačí k tomu...
Palacinky s kuracinou mozzarellou a rajčinami
Podľa chuti možno obmieňať suroviny, môže sa použiť napr. ovčí syr, červená repa, ...
Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou
K nedeľnému obedu som spravila ľahkú prílohu z prekladaných zemiakov s cuketou a paradajkami, ktoré som...
Kura s ananásom na čínsky spôsob
Keďže u nás sa v poslednom čase jedia väčšinou kuracie prsia a nič vyprážané, už som...
Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda
Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne...