Tofu zemiakový nákyp

alzbetty - fotkaalzbetty, 6. februára 2015
Tofu zemiakový nákyp
Foto: alzbetty

Jednoduché a veľmi chutné, zdravé jedlo :)

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Suroviny dáme podľa počtu stravníkov a uváženia.

  2. 2

    Zemiaky olúpeme, umyjeme a natenko nakrájame či nastrúhame. Zeleninu podusíme dôkladne na troche oleja a vody, osolíme, pridáme nejakú ochucujúcu zložku.

  3. 3

    Do zapekacej vymastenej misky navrstvíme časť zemiakov, na to podusenú zeleninu, na plátky nakrájané tofu a na to kolieska cibule. Pokladieme zvyšok zemiakov a dáme zapiecť.

Diskusia k receptu

martamm
@Alzbetty , ako nápad dobré, len by som pre neznalých konkretizovala, aký druh tofu si použila, biele totiž vyžaduje marinovanie, iba vtedy by vyniklo v zemiakoch, tiež korenie je dôležité konkretizovať, prípadne bylinky nejaké. Ja by som použila jednoznačne údené tofu, prípadne by som zamiešala tiež tofu s chilli, želám Ti pekný deň a nech Ti to dobre varí :)
registrovana
Ja by som na zapekanie určite v zdravom recepte nepoužila dusenú mrazenú zeleninu. Recept príliš strohý, vlastne Ne-recept :-) Mne sa nepáči.
orajko
Mne sa recept pači prave preto, že dava namet a konkretne prichute nech si dä každý podla fantazie...
orajko
Mne sa recept pači prave preto, že dava namet a konkretne prichute nech si dä každý podla fantazie...
alzbetty
my sme použili biele tofu, ale to preto lebo iné nebolo k dispozícii ale určite bude lepšie chutiť s údeným či chilli tofu, len nie každému vyhovuje, ja osobne napr. preferujem biele, ktoré si ochutím (trebárs curry korenie, alebo len vegeta) :) ale ďakujem za postrehy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia