Roštenka v kukuričnom kréme
Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 8. februára 2015
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 8. februára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Roštenku zľahka naklepeme, okraje narežeme, osolíme a okoreníme. Do múky zamiešame nasekaný tymian a pridáme trocha čerstvého zázvoru. Roštenku v tejto zmesi obalíme, potom ju prudko opečieme na oleji.
- 2
Znížime teplotu, pridáme rastlinné maslo a pomaly dopečieme. Do výpeku dáme bylinky a roštenku ním polejeme.
- 3
Kukuricu podlejeme ochuteným, okoreneným vývarom a dáme variť domäkka. Môžeme pridať aj orientálne korenie (massala, karí).
- 4
Potom kukuricu rozmixujeme na krémovú konzistenciu a podľa potreby ešte dochutíme. Pred podávaním primiešame lyžicu olivového oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu