Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou fotorecept
Foto: shukvacik
Jedlo asi každý poznáme, každý ho robí po svojom, je to tuctové ale dobre jedlo :-)
porcie
príprava
na 240 °C
Postup
-
1
Pekne prerastený bôčik umyjeme, kožu si nakrajame na "šachovnicu" a vložíme na plech kožou na vrch ( ja som použil jánsku misu ) dobre som ho nasolil, potrel pretlačeným cesnakom, pridal mleté čierne korenie a mletú rascu
-
2
Na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak som pridal k bôčiku pridal som trochu oleja a dal som piecť na 240°C na 90 minút
-
3
Kým sa nám bôčik pečie, očistil som si červenú kapustu , ( kapustu ku bôčiku som robil jednoduchú ) nakrájal na drobné rezance , na panvici som si urobil cibuľoví základ s karamelom, pridal kapustu , zalial vodou a nechal dusiť
- 4
Keď máme kapustu mäkkú , pridáme rascu, ocot, soľ ( poprípade ešte cukor ) poprášime trochu hladkou múkou a necháme zredukovať
- 5
Po 90 minútach som bôčik vybral , otočil na druhu stranu, a nechal ešte 30 minút piecť na 220°C
- 6
Ku pečenému bôčiku a červenej kapuste som dal prílohu parenú knedľu :-)
- 7
Prajem Vám dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Postup ma potesil a klasicka kapusta s knedlou tiez.*****k.
varecha.pravda.sk/recepty/glazovany-bocik/54799-recept.ht...