Foto: olinecka
Aj takúto dobrotu robím vo fašiangovom období.Sú vynikajúce ,krehké rozplývajú sa na jazyku tak som sa rozhodla napísať,recept.
20 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
30 g |
|
1 kocka |
|
40 g |
|
180 g |
|
1 dcl |
|
2 ks |
|
podľa seba na dochutenie |
|
na vysmážanie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Do hrnčeka dáme mlieko vlažné pridáme 1ML cukor,soľ 1/2 ML ,rozdrobime droždie a necháme vykysnuť.
-
2
Všetky suroviny dáme na pracovnú dosku ,alebo do väčšej misy a vypracujeme vlačné cesto.
-
3
Cesto necháme nakysnuť pri izbovej teplote.
-
4
Po vykysnutí rozvaľkame cesto na hrubku 1,5 cm-2cm ostrôžkou pokrájame na kocky ,ktoré v strede narežeme a pretiahneme jednu stranu cez stred viď.foto.Takto pripravené fánky vysmažime na horúcom oleji do zlatista,hotové posypeme práškovym cukrom,Prajem dobrú chuť!!!!!
Výborný popis, aj pre začiatočníčky.
Nepřepaluje se tak a má neutrální chuť. Smažíme na něm všechno - spokojenost.
tiez som musela pridat celkom dost muky, ale krajala som ich cca vo velkosti sisky a oni su teraz obrovskeeee :-))))
jedna cez cely tanier :-)))))
a fantasticke :-)
Vyzerajú dobre. Idem vysúšať.