Foto: sandriw
Dnes som pre vás pripravila niekoľko zaujímavých obmien pre tak obyčajné fastfoodové jedlo, ako je párok v rožku. Prečo by sa mal jesť len Zobraziť celý popisDnes som pre vás pripravila niekoľko zaujímavých obmien pre tak obyčajné fastfoodové jedlo, ako je párok v rožku. Prečo by sa mal jesť len s kečupom a horčicou, keď sa s ním dá tak kreatívne pohrať. Možno ho obohatiť o toľko rôznych chutí. Okrem tých, ktoré vám prestavím, ma stále napadajú nové a nové kombinácie... pizza dog, hawaii dog, avokádovo medový dog, atď. atď. ... Vac na: www.facebook.com/whiskitmixit
Postup
-
1
Chilli dog: Prvý hot dog je inšpirovaný Mexikom a je pre poriadnych chlapov, pretože obsahuje veľa mäsa :D Alebo pre tých, ktorí majú radi štipľavé. Zložený je z rožku, párka na ktorom je bohatá vrstva chilli con carne. Vrch je posypaný nastrúhaným syrom. Chilli con carne si môžete pripraviť podľa vlastnej chuti. Ja som ho spravila tak trocha vegetariánske, keďže som miesto mletého mäsa použila biele tofu, ktoré som si zabalila do papierových utierok a nechala 15 minút odstáť, aby sa zbavilo prebytočnej tekutiny a potom ho nadrobila, aby štruktúrou pripomínalo mleté mäso. Potom som si na oleji orestovala nadrobno nakrájanú cibuľku pridala fazuľu, kukuricu, sterilizované talianske paradajky z konzervy, osolila okorenila korením na chilli con carne a nakoniec pridala tofu.
-
2
NYC dog: Pre recept k druhému hot dogu sa z horúceho Mexika presunieme k jeho severnému susedovi – USA, konkrétne do New Yorku. Existuje mnoho verzií a po presurfovaní netom vám predstavím moju: Do napoly prekrojeného rožka si vložíme párok. Naň nastriekame horčicu a na to dáme kyslú kapustu. Vrchná vrstva je z dusenej cibule. Na jednu porciu si 1 malú cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky. Na panvici si rozohrejeme trošku oleja a cibuľu restujeme, kým nechytí hnedú farbu (nenecháme ju však úplne skaramelizovať). Potom pridáme 1 PL kečupu, štipku škorice a štipku chilli (kajenského korenia, podľa toho, ako veľmi štipľavé chceme). Premiešame, nech sa všetko pekne spojí a ešte horúce dáme na hot dog. Soliť to netreba, horčica aj kapusta sú slané dosť, takže sladká chuť cibule to príjemne vyváži.
-
3
Caprese dog: Teraz sa presunieme na starý kontinent do slnečného Talianska. Napadlo vás už niekedy, že by ste mohli klasiku ako šalát caprese skombinovať s párkom v rožku? Ak nie, určite sa to oplatí vyskúšať. Postup je asi taký, že si pozdĺž párka postupne ukladáme plátky mozzarelly a plátky paradajok rovnako, ako keby sme ich dávali len na tanier, a pomedzi ne vložíme list bazalky. Vrch pokvapkáme olivovým olejom a posypeme čiernym korením.
-
4
Slaný dog: Posledný som si pracovne nazvala French dog, netuším prečo som si to nejako spojila s Francúszkom, lebo asi jediné, čo môžu mať spoločné je akurát tak to, že som použila pikantnejšiu horčicu, ale whatever :D Oficiálne je to však „Slaný“ dog, keďže v podstate všetky použité ingrediencie sú slané (hlavne slaninka). Pripravíme si ho tak, že na párok v rožku si nastriekame horčicu, na to poukladáme na kolieska nakrájané kyslé uhorky a na vrch dáme kúsky slaninky, ktorú sme na panvici upiekli do chrumkava.
Diskusia k receptu