Daniel so syrom a s paprikami

Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 8. februára 2015
Daniel so syrom a s paprikami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé časti mäsa vedeli pripraviť tým najvhodnejším spôsobom.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
200 g
150 g
150 ml
10 g
1 hlávka
50 g
50 g
50 g
20 g
20 g
10 g
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Stehno z daniela nakrájame a naklepeme na tenké pláty, okoreníme a osolíme.

  2. 2

    Plnka: Zmiešame smotanu s pretlačeným cesnakom, syr nakrájame na plátky, papriky na 2 cm slíže.

  3. 3

    Na polovicu plátu mäsa položíme syr, potrieme cesnakovou smotanou, na to položíme po jednom kúsku papriky každej farby, nakoniec plát slaniny a prikryjeme druhou polovicou plátu, aby plnka zostala vnútri kapsy.

  4. 4

    Takto pripravené mäso obalíme v trojobale a vysmažíme v oleji. Zo zvyšnej zeleniny pripravíme šalát.

Diskusia k receptu

boxik
Možno to vyzerá dobre a dokonca pripustím aj že to chutí , ale použitie 18 , slovom osemnástich, ingrediencií asi toho daniela ešte raz zabije.
vcelka
Vyše polovice surovín sa používa na ten zeleninový šalát...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia