Foto: olinecka
Obávam sa reakcie ,že je to kalorické.Dnes som ho uvarila pre manžela.
10 minút
príprava
príprava
105 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bôčik umyjeme pod tečucou vodou a dáme do väčšieho hrnca variť.
-
2
Varíme 1 3/4 hodiny na miernom plameni,občas mäso v hrnci obrátime,aby sa uvarilo z každej strany rovnako.
- 3
Mäso je uvarené vtedy ,keď z neho ľahko vyberieme rebrá.Uvarené mäso, dáme na tanier osolíme,okoreníme,posypeme rascou a červenou paprikou.Podávame s čerstvym chlebom,horčicou ,feferonkami alebo s kyslou uhorkou.Dobrú chuť!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ja paprikujem nasledovne: soľ, prelisovaný cesnak a papriku dám do malej misky, premiešam a zalejem mastným ovarom z vrchu vody v ktorom sa bôčik varil. Vymiešam na kašu a tou potieram bôčik a nechám vychladnúť. Už na pohľad je bôčik takto robený krajší.
Ale, každému podľa jeho chuti ....
varecha.pravda.sk/recepty/dong-po-bocik-moderna-verzia/15...
kalorické, nekalorické, o tom nerozmýšľaj, síce som tu dnes "ohovárala" pána Dr. Bukovského, ale nedávno vyhlásil on sám v TV, že bôčik je zdravý -)))
nemáš mať z čoho obavy :-)
*****
.... je mi jedno či dáš cesnak ,alebo nie - každý máme to svoje , ale ak Ti môžem poradiť skús si ten bôčik uvariť v tlakovom hrnci budeš to mať rýchlejšie a ušetríš energiu .... a v recepte nemáš písané že ho dáš zachladiť - stuhnúť