Foto: olinecka
Takúto dobrotu sme mali na obed.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 |
|
|
|
podľa seba |
|
na podliatie mäsa |
|
300 - 400 ml |
|
na zahustenie |
|
|
|
trocha |
|
|
|
Knedľa cesto: | |
1 kocka |
|
2-3 PL |
|
|
|
|
|
500 g |
|
|
|
2 dcl |
|
Postup
-
1
Do hrnčeka dáme vlažné mlieko, štipku soli a rozdrobené droždie na kvások.Do misy preosejeme polohrubu 250g ,hladkú múku 250g pridáme vajce ,soľ na chuť podľa seba ,olej a kvások.Varechou vypracujeme vlačné cesto,ktoré sa musí odlepovať od varechy ,vtedy je dobré.Necháme na teplom mieste kysnuť asi 3/4hodiny, prykryjeme utierkou.Vykysnute dáme na pomučenu pracovnú dosku a vytvoríme knedľu dáme nad paru zakryté na 20 minút .Po vybrati pomastime vrch maslom ,aby bola knedľa dlhšie mäkka.
-
2
Mäso oplachneme pod tečúcou vodou a nakrajáme na kocky.Do misy pokrájame nadrobno cibuľu,ktoru spenime na troche oleja do sklovita pridáme mäso,korenie,soľ podľa seba a dusíme .Občas podlejeme teplou vodou kým mäso nezmäkne .Mäso sa urobí za 50-60 minút.
- 3
Kapustu si premyjeme pod tečucou vodou a dáme do misy podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.Keď je hotová pridáme udusene mäso a zahustime smotanou a hladkou múkou,ktorú rozhabarkujeme v smotane,necháme prevrieť a odstavíme.Potom sa už len tešíme z dobrého obeda .DOBRÚ CHUŤ!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu