Foto: anina6
Určite ste tiež vyskúšali pečenie zemiakových placiek v rúre, tak ako ja. Dôvodov je aspoň pre mňa viac, nemusím stáť pri sporáku a Zobraziť celý popisUrčite ste tiež vyskúšali pečenie zemiakových placiek v rúre, tak ako ja. Dôvodov je aspoň pre mňa viac, nemusím stáť pri sporáku a nemusím vyprážať a hlavne placky sú nádherne chrumkavééééééééé. Viem je tu viacero receptov a chcela by som sa teda podeliť s vami o ten môj.
príprava
na 190-200 °C
Postup
-
1
Zemiaky si očistíme, umyjeme a na jemno nastrúhame. Pridáme k nim ovsené vločky, celozrnú múku, karfiol na drobno posekaný, pór na kolieska nakrájaný, jemný tvaroh a vajíčko.
- 2
Celú zmes okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, pridáme majoránku, cesnak prelisovaný, trošku vegety a poriadne premiešame.
- 3
Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie a jemne rozotrieme na papier asi 1PL olivového oleja. Lyžicou nanieseme kôpky cesta, ktoré rozotrieme do placky a na každú placku dáme na vrch asi pol čajovej lyžičky bravčovej masti.
- 4
Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a dáme upiecť placky. Takto som ich piekla 25-30 minút.
- 5
Z tejo dávky mi vyšli dva takéto plechy. Placky môžme posypať nastrúhaným syrom a podávať. Sú vynikajúce, chrumkavé a nie napité olejom. Môžem len odporučit. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu