Zemiakovo-pórkové placky v rúre

anina6 - fotkaanina6, 6. februára 2015
Zemiakovo-pórkové placky v rúre
Foto: anina6

Určite ste tiež vyskúšali pečenie zemiakových placiek v rúre, tak ako ja. Dôvodov je aspoň pre mňa viac, nemusím stáť pri sporáku a Zobraziť celý popisUrčite ste tiež vyskúšali pečenie zemiakových placiek v rúre, tak ako ja. Dôvodov je aspoň pre mňa viac, nemusím stáť pri sporáku a nemusím vyprážať a hlavne placky sú nádherne chrumkavééééééééé. Viem je tu viacero receptov a chcela by som sa teda podeliť s vami o ten môj.

20 minút
príprava
30 minút
na 190-200 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
4 PL
2 PL
2 PL
1 čl
1 ks
1 PL (na potretie papiera)




Postup

  1. 1

    Zemiaky si očistíme, umyjeme a na jemno nastrúhame. Pridáme k nim ovsené vločky, celozrnú múku, karfiol na drobno posekaný, pór na kolieska nakrájaný, jemný tvaroh a vajíčko.

  2. 2

    Celú zmes okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, pridáme majoránku, cesnak prelisovaný, trošku vegety a poriadne premiešame.

  3. 3

    Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie a jemne rozotrieme na papier asi 1PL olivového oleja. Lyžicou nanieseme kôpky cesta, ktoré rozotrieme do placky a na každú placku dáme na vrch asi pol čajovej lyžičky bravčovej masti.

  4. 4

    Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a dáme upiecť placky. Takto som ich piekla 25-30 minút.

    Zemiakovo-pórkové placky v rúre - obrázok 4
  5. 5

    Z tejo dávky mi vyšli dva takéto plechy. Placky môžme posypať nastrúhaným syrom a podávať. Sú vynikajúce, chrumkavé a nie napité olejom. Môžem len odporučit. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dandika1
@anina6 vyzeraju velmi dobre a hlavne ,ze sa nevyprazaju rcp.ulozeny,vysusame uz teraz vidim,ze nesklamu :-) Pekny vikend.
anina6
@safran kľudne si urob podľa svojich predstáv, každý máme iné chute. ja to mám takto odskúšané. ďakujem za koment a nech sa ti placky vydaria, keď vyskúšaš. pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia