Foto: elixir
So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Rolky: | |
1 ks |
|
|
|
mleté |
|
|
|
vhodný na tepelnú úpravu |
|
zopár lístkov čerstvá |
|
Príloha: | |
2 ks |
|
3 ČL kopcovité |
|
1 ČL extra virgin |
|
|
|
3 ks |
|
2 ks drobná |
|
3 ks |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Baklažán umyjeme a nakrájame ho po dĺžke na približne pol centimentra hrubé plátky. Mne ich vyšlo desať, plus dva okraje. Nasolíme ich a necháme 30 minút postáť.
- 2
Po uplynutí času ich osušíme, posypeme čiernym korením z jednej strany a na rozpálenej panvici ich opražíme do zlato-hneda, pod každý plátok vždy kvapneme trochu oleja. Zemiaky dáme variť v šupke.
- 3
Mozarellu rozkrojíme na štvrtiny - prekrojíme raz na plocho a potom ešte cez stred. Štvrtiny potom rozkrájame na podlhovasté kúsky, a okolo každého zrolujeme plátok baklažánu. Rolky ukladáme na pekáč a pečieme v predohriatej rúre približne 15 minút.
- 4
Zmiešame kyslú smotanu s olivovým olejom a umytou, očistenou a na drobno pokrájanou zeleninou. Dochutíme soľou. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame, klíčky opláchneme.
- 5
Upečené rolky posypeme petržlenom a podávame s vareným zemiakom, ktorý rozkrojíme na polovice, naplníme smotanovo-zeleninovou plnkou a dozdobíme klíčkami.
- 6
Rolky sa dajú podávať aj samé ako predjedlo, dajú sa ešte pokvapkať olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu