Foto: zuzanka1367
Prečo Hawaiian neviem, možno kvôli ananásovému džúsu, ktorý ide do cesta, každopádne zaujímavá chuť raňajkového pečiva stojí za vyskúšanie, inšpirácia na jocooks.com
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
540 - 560 g |
|
110 g |
|
20 cl |
|
50 g |
|
1 lyžica |
|
1 lyžička |
|
80 g |
|
1 bal |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 lyžičky |
|
100 g |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Zmiešame si suché suroviny a brusnice si zalejeme horúcou vodou...
-
2
Pridáme všetky mokré suroviny okrem brusníc, tie primiešame na koniec, a po dobu asi 10 minút vymiesime redšie cesto. Pridáme odkvapkané brusnice a premiešame. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu tak, aby zdvojnásobilo objem.
-
3
Vykysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú pracovnú dosku, posypávame hojne, cesto sa dosť lepí...
-
4
Nevaľkáme, len rukami roztiahneme tak, aby cesto malo asi 3 cm hrúbku a povykrajujeme kolieska s priemerom asi 6-7 cm, vytvarujeme do guľky a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie...
-
5
Necháme ešte asi 15 minút podkysnúť, ponatierame vajcom, úplne nehawajsky posypeme nemletým makom a vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov piecť po dobu asi 25 minút...
-
6
Trochu ma chytali nervy pri tom tvarovaní, neviem, či by so po druhý krát neubrala vajce a neurobila cesto trochu hustejšie, ale chuť bola po upečení dobrá, jemne ananásová a príjemne bolo cítiť aj chuť zázvoru...tak ak sa nájde niekto, kto odskúša som zvedavá na reakciu. Vhodné na raňajky, desiatu, alebo večeru s kakaom...
ale vyzeraju zaujimavo :-)