Sladké pečivo Hawaiian fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 5. februára 2015

Prečo Hawaiian neviem, možno kvôli ananásovému džúsu, ktorý ide do cesta, každopádne zaujímavá chuť raňajkového pečiva stojí za vyskúšanie, inšpirácia na jocooks.com

15ks
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 185 °C

Suroviny

540 - 560 g
110 g
20 cl
50 g
1 lyžica
1 lyžička
80 g
1 bal
2 ks
1 ks
1/2 lyžičky
100 g
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Zmiešame si suché suroviny a brusnice si zalejeme horúcou vodou...

    Sladké pečivo Hawaiian (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme všetky mokré suroviny okrem brusníc, tie primiešame na koniec, a po dobu asi 10 minút vymiesime redšie cesto. Pridáme odkvapkané brusnice a premiešame. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu tak, aby zdvojnásobilo objem.

    Sladké pečivo Hawaiian (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú pracovnú dosku, posypávame hojne, cesto sa dosť lepí...

    Sladké pečivo Hawaiian (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nevaľkáme, len rukami roztiahneme tak, aby cesto malo asi 3 cm hrúbku a povykrajujeme kolieska s priemerom asi 6-7 cm, vytvarujeme do guľky a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie...

    Sladké pečivo Hawaiian (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme ešte asi 15 minút podkysnúť, ponatierame vajcom, úplne nehawajsky posypeme nemletým makom a vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov piecť po dobu asi 25 minút...

    Sladké pečivo Hawaiian (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Trochu ma chytali nervy pri tom tvarovaní, neviem, či by so po druhý krát neubrala vajce a neurobila cesto trochu hustejšie, ale chuť bola po upečení dobrá, jemne ananásová a príjemne bolo cítiť aj chuť zázvoru...tak ak sa nájde niekto, kto odskúša som zvedavá na reakciu. Vhodné na raňajky, desiatu, alebo večeru s kakaom...

    Sladké pečivo Hawaiian (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
Viem si k nim predstaviť kakao a nedeľnú rozprávku v TV. Asi by som neubrala z vajca, skôr z džúsu alebo z toho kokosového mlieka.......Pekný recept, musí to aj krásne voňať.
smejkad
rozmyslam, naco vykrajovat, ked to potom tvarujes do gulky-asi by som si to zjednoduchsila
ale vyzeraju zaujimavo :-)
zuzanka1367
@izabellka929 ďakujem za povšimnutie, vždy poteší :) @terinka55 ďakujem pekne, @hubata , tu je každá rada dobrá :) robila som ich prvý krát, kokosové mlieko bolo sušené, tak asi džúsu by stačilo na toto množstvo múky 15 cl, ale to len špekulujem aby sa lepšie robili...@smejkad to len preto, aby boli rovnako veľké, ináč to nie je treba vykrajovať. Vďaka dievčatá... Už sme ich skoro zjedli.
afataga
vyzeraju fajne, ja by som si radsej dala bez kakaa, ako dumam, tak dumam a neviem, preco by cesto malo byt riedke, ved tam nie je vela tekutin, zeby z toho dzusu? Dost ma od skusenia odradza, ze je cesto lepive
jucika
Ja by som skúsila dať dva žĺtky a jedno vajce prípadne len 3 žĺtky, možno by to pomohlo.
havino
@zuzi , zaujímavé s tým džúsom, skús na budúce cesto po vykysnutí ešte v mise prepracovať,dať do gule, potom až na dosku a už bude menej múky treba určite, keby som mohla, ale nemôžem ich piecť, chalani nechcu sladké a manžel nemôže, mne netreba, tak by som s tým džúsom skúsila, či lepivosť je v tom, pretože mastné myslím bolo dosť, aj maslo, aj smotana, len nie ho hned prekydnúť z misy na dosku, trošku s mukou dať do kopy v mise a potom uvidíš, ale páčiť sa mi páčia, aj lákajú, ved uvidím možno raz príde čas.
zuzanka1367
@havino ,veľmi pekne Ti ďakujem za Tvoj príspevok a dobré rady, mňa tam tiež zaujal ten džús, u nás máme sladké radi a našťastie nám to aj zdravie dovolí, zatiaľ :) a urobila som presne ako píšeš, iba som ho prekydla na dosku :) Vyskúšam, tak ako píšeš, nebudú ma tu nejaké lepkavé buchty jedovať :)) Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia