Foto: afataga
Chcela som na obed niečo bez mäsa, vyšlo z toho toto jedlo. Ak sa miesto masti pouzije olej, razom sa zmení na vegetariánske.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g (alebo iné cestoviny) |
|
podľa chuti |
|
2 hrste |
|
1 pohár |
|
1 hrsť |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
200 g |
|
1 kelímok |
|
1 ks |
|
6 plátkov |
|
Postup
-
1
Sušené huby som zaliala trochou vody min. na hodinu. Potom som dala do woku masť a huby som pomaly restovala 15 min., pridala som naložené václavky a namrvila som lievik, pridala som soľ a ostatné koreniny a restovala ešte 5 min.. Huby je dobré použiť rôzne, aby bola chuť riadne hubová.
-
2
Medzi tým som si uvarila penne v osolenej vode tak do 3/4 mäkka, ešte sa budú zapekať. Penne som dala k hubám do woku a pridala som aj nakrájaný syr
-
3
Premiešala som a dala do zapekacej misy. V miske som si rozmiešala smotanu s vajcom a zaliala penne, navrch som uložila pár plátkov masla. Dala som piecť na 180° na 45 min., mali by byť zapečené trochu do hneda
-
4
A obed je hotový, k tomu nejaký šalát
@paploska ja viem :-)
@izabella929 dakujem
@elixir je po nemecky? :-)
@havino zeby telepatia? :-)
@chorvatka s tym vinom ma nikdy nanapadlo, skusim, dakujem, zelenina mi do toho nepasuje
@jarunka , @cesminaz dakujem
@rea1 myslim, ze by to mohlo stacit, nechces sa ku nam rovno nastahovat? v sobotu budu bravcove vypecky
@zuzanka1367 nedalo :-)
---na ziadost autorky receptu bol tento komentar upraveny redakciou---
@kecemis huby zober tam kde aj ja, v spajzi a je to :-), ani som nemusela spievat, lebo to by chudence neprezili :-)
@mariamka vyskusaj
potesenie je na mojej strane, som rada, ze chutilo a dakujem za krasne foto, vidis ja spievam, aby som svine odplasila, nabuduce budem hlasnejsie, aby to aj huby poculi :-)