Foto: sugina
Keď spravím túto polievku,tak druhý chod nemusím.Je hustá a sýta.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu si na noc namočím do vody(ja som mala málo strakatej,tak som pridala aj bielu)
-
2
Vodu nezlievam,iba pridám čerstvú dám variť.Keď začne vrieť osolím,vegeta,bobkov list,korenie celé,rasca...
-
3
pridám mäso,ja som mala z údeného kolena,ale môže byť aj klobása,údené rebrá...podľa chuti a surovín.Varím pol hodinu
-
4
po pol hodine pridám zemiaky,zeleninu
-
5
a sušené hríby,varím ďalšiu pol hodinu
-
6
medzi tým si v kyslej smotane rozmiešam 1lyž.múky(ja dávam maizenu,je jemnejšia)a kečup
-
7
na oleji spením cibuľu,pridám 2lyž múky,mletú papriku a zalejem 2dcl.mlieka.Rozmiešam a vlejem do polievky
-
8
Vlejem aj smotanu s múkou a nechám prejsť varom.Ochutím octom a cukrom
-
9
Dúfam že Vám bude chutiť.Môžte si k nej dať aj chlieb alebo pečivo.Dobrú chuť!
Ale ako ostatni zahoraci - bez smotany, mlieka, kecupu (skusim mozno niekedy aj takto) a s hrubymi domacimi "slizami".
Polievka za plny pocet :-).