Výborná fazuľovica fotorecept

sugina - fotkasugina, 7. februára 2015
Výborná fazuľovica (fotorecept)
Foto: sugina

Keď spravím túto polievku,tak druhý chod nemusím.Je hustá a sýta.

15
porcií
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 - 300 g
2 - 3 ks
2 ks
2 - 3 ks
1 ks
2 dcl
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu si na noc namočím do vody(ja som mala málo strakatej,tak som pridala aj bielu)

    Výborná fazuľovica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vodu nezlievam,iba pridám čerstvú dám variť.Keď začne vrieť osolím,vegeta,bobkov list,korenie celé,rasca...

    Výborná fazuľovica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridám mäso,ja som mala z údeného kolena,ale môže byť aj klobása,údené rebrá...podľa chuti a surovín.Varím pol hodinu

    Výborná fazuľovica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po pol hodine pridám zemiaky,zeleninu

    Výborná fazuľovica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a sušené hríby,varím ďalšiu pol hodinu

    Výborná fazuľovica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    medzi tým si v kyslej smotane rozmiešam 1lyž.múky(ja dávam maizenu,je jemnejšia)a kečup

    Výborná fazuľovica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na oleji spením cibuľu,pridám 2lyž múky,mletú papriku a zalejem 2dcl.mlieka.Rozmiešam a vlejem do polievky

    Výborná fazuľovica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vlejem aj smotanu s múkou a nechám prejsť varom.Ochutím octom a cukrom

    Výborná fazuľovica (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dúfam že Vám bude chutiť.Môžte si k nej dať aj chlieb alebo pečivo.Dobrú chuť!

    Výborná fazuľovica (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
U nás tiež bývala ako hlavný chod, ale bez smotany, zato v nej nesmeli chýbať široké rezance. Pre niektorých z nás toľko, aby lyžica v polievke stála, hahaha....
Keďže som zo Záhoria, tak tiež s rezancami, bez smotany, ale tá lyžica ako vraví klasik @sovka musela vo fazuli stáť. Trošku ma mýli že si varila spolu malú bielu so strakatou fazuľou spolu, zvyknú potom plávať šupy v polievke. Nám sa zdá cesnaková zápražka chutnejšia, ale to je vec názoru a chute. Mňááám, už dávno som bobovicu nevarila, hneď by som si nabrala do polievkovej misy ...... hehe. Oceňujem pekný fotopostup ktorým si vzdala hold fazuli. Máš u mňa päť * .
@sugyna taketo polievky poznam ,len u nas ked bola z masom tak tam nebola smotana ani ocot a bez masa tak ta bola sladkokysla so smotanou,ale hovori sa sto ludi sto chuti a preto vyskusam aj tu Tvoju bude nieco nove, pekne odprezentovane .Vdaka pekny den:-)
používateľ nemá avatar
plk
Dal by som si hned.
Ale ako ostatni zahoraci - bez smotany, mlieka, kecupu (skusim mozno niekedy aj takto) a s hrubymi domacimi "slizami".
Polievka za plny pocet :-).
Z tejto polievky Vás dobre ponadúva a prdkať budete jedna radosť. Práve to, že vodu z namáčania fazule vylejete a nahradíte novou odstráni plynatosť strukovín.
Mala so v pláne robiť fazuľovicu, ale spravím až na druhý týždeň údené koleno mám v chladničke.....kedysi ešte doma nám mama varievala kyslú fazuľovú polievku, ale tam nebolo nič iné, len tá fazuľa, výbornú robievala ešte aj stará mama vrábeľská, bola trošku pikantná, ja som robila akurát tak fazuľovú omáčku, ale aj tú som dávno nemala, dala by som si.

Pridaj komentár k receptu: