Mrkva na ďumbieri s kaparami

elixir - fotkaelixir, 1. februára 2015
Mrkva na ďumbieri s kaparami
Foto: elixir

Podobný recept som našla na stránkach EatSmarter! V chladničke som mala mrkvu a kapary, vedľa sa povaľoval ďumbier (zázvor) a všetko bolo jasné. :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks malá
1 ks malá
2 cm kúsok
1 ČL v náleve
0,5 ČL
 na podliatie
1 ČL
2 PL kopcovité
1 PL
 mleté
 zopár lístkov čerstvá
Príloha:
125 g natural
1 PL
100 g sterilizovaná veľká
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu, cibuľu aj ďumbier ošúpeme. Mrkvu nakrájame do šikma, cibuľu aj ďumbier na drobno. Na panvici v rozpálenom oleji všetku zeleninu spolu oprážame, kým bude cibuľa sklovitá.

  2. 2

    Následne zeleninu podlejeme vodou (len tak na dno panvice), dochutíme soľou, pridáme čierne korenie, prikryjeme a 10 minút dusíme na miernom plameni.

  3. 3

    Po uplynutí času by v panvici ešte malo byť máličko tekutiny. Vmiešame créme fraiche, med a prehrejeme (nenecháme zovrieť). Pridáme citrónovú šťavu a kapary, vmiešame umytú a pokrájanú petržlenovú vňať.

  4. 4

    Na prílohu sme medzitým v osolenej vode uvarili ryžu, pridali sme bielu fazuľu a maslo a dobre zamiešali.

  5. 5

    Na taniere dáme ryžu, na ňu dáme mrkvu s omáčkou a posypeme trochou klíčkov.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: