Foto: elixir
Podobný recept som našla na stránkach EatSmarter! V chladničke som mala mrkvu a kapary, vedľa sa povaľoval ďumbier (zázvor) a všetko bolo jasné. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks malá |
|
1 ks malá |
|
2 cm kúsok |
|
1 ČL v náleve |
|
0,5 ČL |
|
na podliatie |
|
1 ČL |
|
2 PL kopcovité |
|
1 PL |
|
|
|
mleté |
|
zopár lístkov čerstvá |
|
Príloha: | |
125 g natural |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
100 g sterilizovaná veľká |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Mrkvu, cibuľu aj ďumbier ošúpeme. Mrkvu nakrájame do šikma, cibuľu aj ďumbier na drobno. Na panvici v rozpálenom oleji všetku zeleninu spolu oprážame, kým bude cibuľa sklovitá.
- 2
Následne zeleninu podlejeme vodou (len tak na dno panvice), dochutíme soľou, pridáme čierne korenie, prikryjeme a 10 minút dusíme na miernom plameni.
- 3
Po uplynutí času by v panvici ešte malo byť máličko tekutiny. Vmiešame créme fraiche, med a prehrejeme (nenecháme zovrieť). Pridáme citrónovú šťavu a kapary, vmiešame umytú a pokrájanú petržlenovú vňať.
- 4
Na prílohu sme medzitým v osolenej vode uvarili ryžu, pridali sme bielu fazuľu a maslo a dobre zamiešali.
- 5
Na taniere dáme ryžu, na ňu dáme mrkvu s omáčkou a posypeme trochou klíčkov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afi pohoda, treba skúsiť, je to "bobré" ;)