Moja variácia bravčového karé na ázijský spôsob fotorecept
Foto: pusta
Ázijská kuchyňa je veľmi rozmanitá používanými surovinami od mäsa po zeleninu, ich druhov, výberu korenín, ostrosti, slano-sladko - kyslej chuti, kombinovania rôznych omáčok, pochutín, Zobraziť celý popisÁzijská kuchyňa je veľmi rozmanitá používanými surovinami od mäsa po zeleninu, ich druhov, výberu korenín, ostrosti, slano-sladko - kyslej chuti, kombinovania rôznych omáčok, pochutín, spôsobu krájania a rýchlosti varenia, využívania miestnych zdrojov, závisí od regionálnych zvyklostí až po odlišnosť servírovania. Vybrala som si len veľmi jednoduchý spôsob, ktorý sa prikláňa najskôr k čínskej kuchyni a rýchlej príprave.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
600 g |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
160 ml/1 konzerva |
|
3 PL |
|
podľa potreby na ryžové rezance |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 malý zväzok (petržlenová vňať) |
|
Postup
-
1
Bravčové karé som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala na rezne, tie na prúžky, ktoré som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
2
Kápiu, mrkvu, pór a jablká som pokrájala na jemné prúžky, jednu tretinu arašidov som rozsekala v sekáčiku až na pastu, zvyšok som opražila na sucho na posypanie hotového jedla podľa chuti.
-
3
Pripravila som svetlú sójovú omáčku, kokosové mlieko, použila som thajské.
-
4
Arašidovú pastu som rozmiešala s kokosovým mliekom, poslúži na omáčku, ktorú arašidy primerane zahustia.
-
5
Poriadne som rozpálila som panvicu, nemala som wok, snažila som sa však postupovať spôsobom "stir fry", ked bola panvica veľmi rozpálená, pridala som asi 1 CL oleja, ked sa rozpálil olej postupne po malých častiach som pridávala na prúžky pokrájané mäsko, oprážala som ho sprudka za pohybovania a potriasania panvicou, na mäsko som priliala vždy sójovú omáčku a opražené mäsko som postupne dávala zatiaľ na tanier.
-
6
Do rozpálenej panvice som znovu pridala troška oleja, ked sa rozpálil olej pridala som kápiu a sprudka som ju krátko opražila, ostatný postup bol rovnaký ako pri mäsku,...
-
7
...pridala som mrkvu, krátko som ju opražila,...
-
8
...rovnako pór,...
-
9
...a jablká, zeleninka musí zostať chrumkavá, nesmie zmäknúť,...
-
10
...pridala som mäsko, krátko som všetko spolu ešte opražila,...
-
11
...priliala som kokosové mlieko s arašidovou pastou, všetko som za premiešavania prehriala a nechala krátko prevrieť, bolo hotovo. Ryžové rezance som pripravila podľa návodu na obale.
-
12
Mäsovo - zeleninovú zmes som podávala s ryžovými rezancami, povrch som posypala pokrájanou koriandrovou vňaťou a opraženými arašidmi.
-
13
pohľad z blízka: ide o veľmi chutné jedlo s omáčkou veľmi príjemnej slano - sladko - kyslej chuti s chrumkavou zeleninkou, jablkom a s chrumkavými arašidmi, najviac času som strávila postupným krájaním surovín na jemné prúžky, to ostatné už išlo veľmi rýchlo, za 15 minút bolo výborné jedlo už na stole, úprimne obdivujem všetkých ázijských kuchárov za umenie kúzlenia úžasnej chuti, skĺbenia surovín, rýchlosť krájania a kvaltovanie pri varení pri vysokej teplote spôsobom "stir fry", ide o veľmi starý a mimoriadne zdravý spôsob varenia s malým množstvom tuku, ktorý úspešne prerazil do celého sveta a je veľmi obľúbený nielen v Ázii, vôbec neľutujem, že som konečne nabrala odvahu a skúsila, veľmi nám chutilo doma :P
Pekné spracované.
chutné to je určite :-)
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
dakujem a peknú pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
vážim si to od teba a dakujem.
srdečne ti dakujem.
dobre si spravila :-)
mám tiež jednu, veľmi starú a veľmi dobrú, len u nás je dosť ťažko sa dostať k ingredienciám, ktoré sa tam bežne používajú.
ak ich v pondelok u vás v obchode budú mať, potom ich treba bezodkladne kúpiť, však pomerne dlho vydržia a môžeš tie úžasné dobroty variť.
vážim si tvoju pochvalu a dakujem ti.
dakujem.
dakujem za pochvali.
dakujem za pochvalu.
dakujem za uznanie.
volila som skutočne jednoduchú verziu, so surovinami, ktoré sú dostupné aj u nás ?.)
teší ma, že sa ti môj recept páči a vyskúšaš aj ty :-)
dakujem ti.
vôbec nemusíš použiť kuracie mäsko i ked môžeš, to je len na tebe:-)
v tejto kuchyni sa používa aj bravčové mäso, a to nielen karé, dokonca aj stehno, je to veľmi rôznorodá a pestrá kuchyňa, úžasne chutná :-)
ten čas bohate postačuje!!!
verím, že som na tvoje otázky odpovedala bezo zvyšku :-)
dakujem za uloženie receptu do kk a za pochvalu.
Peknú nedeľu ti prajem.
samozrejme môžeš použiť také mäsko, ktoré tebe vyhovuje.
dobre píšeš, mäsko bolo mäkkučké pri tejtto úprave.
dakujem za uznanie a 5*
tiež som uvažovala o pridaní dlhých štipľavých papričiek miesto kápie, len som už nemala čerstvé, mám len sušené momentálne a ja milujem veľmi ostré chute, dalo by sa povedať, že mám "vyplechovanú pusu" DDDDD
nuž tvoj foťák a môj, to je fantastický rozdiel, ale nezávidím.
vážim si vysoko tvoje OK!!!
dakujem za tvoje hodnotenie a nádherné foto tvojej verzie :-)
My máme radi takéto jedlá, ale to moje je vymyslené to by som nezaradila medzi ázijské jedlo :-).
veľmi sa budem tešiť, ak vyskúšaš môj recept a bude u vás doma aj na vašom stole :-)))
dakujem za tvoje uznanie a pochvalu môjho receptu, za uloženie do kk a za 5*
neviem, či by som ja kuracie mäso naložila na noc, ale určite je potom ešte chutnejšie, skúsiť však môžem, prečo nie??? :-)))
šamiňóny zbožňujem,ale nie sú to tie pravé a typické ázijské huby, tie u nás dosť ťažko a zriedka dostať, ale predsa dostať.
nezvyknem zahusťovať škrobom, ak to vyslovene podľa receptu.
som rada, že si sa podelila o svoje skúsenosti i o akciu s kokosovým liekom, potešila si ma :-)))
úprimne dakujem.
dakujem.
teší ma, že aj ty ho vyskúšaš :-)))
dakujem ti za pochvalu.
dakujem ti za ozrejmenie.
Tak ako všetky Vaše recepty aj tento ukladám:-)
si naozaj veľmi milá :-)
veľmi pekne ti dakujem.
prajem vám, aby sa vám vydaril a úžasne chutil.
teraz som ostré nerobila, lebo môj priateľ stál pri mne a vravel, že ak by mi to on teraz dovolil, potom ja nepoznám mieru :D
poslúchla som a brala som ohľad :D
variácie sú nespočetné a kreativite sa medze nekladú, aj to tvoje musí byť fajn :-)
mäsko som mala vynikajúce, mladučké, fajnové, minútkové, výborne sa mi krájalo.
súhlasím, je to úžasne zdravý spôsob a pritom fantasticky chutný :P
a o lahodnosti pre oči, no hovor mi o tom.
dakujem za tvoj pekný komentár, ktorý obohatil.
Nechápem len tie nevraživé komentáre určitých ľudí, sú zlomyseľné a títo ľudia sú tu viac-menej anonymní, ničím sa neprejavujú, len provokačnými a zlomyseľnými komentmi. Ale asi je lepšie nevšímať si ich, im to robí dobre.......a ten výraz - rozblecnuté je hodný svojich autorov.
Veru, správne si použila slovo imitácia ;)
určite ti bude chutiť :-)
dakujem za uloženie do kk a za pochvalu.