Steak z kengury fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 1. februára 2015
Steak z kengury (fotorecept)
Foto: babkamt

Syn kúpil mäso z kengury. Doniesol ho k nám, nech ho uvarím. Ešte som z tohoto druhu mäsa nevarila, tak som mala z toho Zobraziť celý popisSyn kúpil mäso z kengury. Doniesol ho k nám, nech ho uvarím. Ešte som z tohoto druhu mäsa nevarila, tak som mala z toho obavy, či ho správne pripravím. Hľadala som inšpiráciu tu na Vareche, no nenašla som nič z kengury. Nevesta mi na inšpiráciu poslala link na recepty z kengurieho mäsa: http://www.taste.com.au/kitchen/recipes/category/kangaroo+recipes,120

8 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 strúčiky
Omáčka:
2 strúčiky
250 ml
2 ČL
 zelená
 jemne posekaná




Postup

  1. 1

    Tak toto mi syn priniesol. Mäso na obrázku vyzeralo dobre. Len či ho aj ja dokážem dobre pripraviť? Bola to výzva:-) Zamrznuté mäso som v chladničke rozmrazila.

    Steak z kengury (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som vybrala z krabice. Bolo tmavé ako z diviny.

    Steak z kengury (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umyla som ho a dobre papierovými utierkami vysušila. Mäso som natrela olivovým olejom, osolila a okorenila som ho. Toto som spravila na obed. No keď syn prišiel okolo piatej hodiny, chcel, aby som pridala aj cesnak. Vnučka mala zasa chuť na hranolky. Tak som najprv dala do fritézy robiť hranolky.

    Steak z kengury (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suchú panvicu som dobre rozohriala. Či je dostatočne horúca som vyskúšala tak, že som na panvicu prskla trochu vody. Voda sa rýchlo vyparila. Tak som dala na panvicu mäso. Natiahla som si minútky na 4 minúty a opekala som mäso z jednej strany. Potom som mäso otočila, nesmie sa do neho pichať. Použila som kliešte na obracanie. Mäso som opiekla aj z druhej strany 4 minúty. Potom som ho na 8 minút zabalila do alobalu. Kým mäso odpočívalo v alobale, tak som z výpeku spravila omáčku. Už som nemala čas fotiť.

    Steak z kengury (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do výpeku som dala osmahnúť 2 strúčiky cesnaku. Zaliala som ho 250 ml šľahačky, do ktorej som pridala horčicu. Omáčku som trochu osolila, dala som mleté čierne korenie. Chvíľu som ju povarila. Do vypnutej omáčky som dala sekanú čerstvú petržlenovú vňať a pažítku. Rodina bola s výsledkom môjho varenie spokojná, všetkým chutilo. Recept som nezaradila do kolónky mäso, lebo kolónku na mäso z kengury na Vareche nemáme.

    Steak z kengury (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Fíha?Si odvážna kuchárka,recept sa mi páči,hoci ho robiť nebudem :-)
izabella929
@babkamt , práve nedávno som toto videla pripravovať na TVPaprika, len som príprave nevenovala pozornosť,, lebo neviem, či by som ho zjedla..ale popasovala si sa s ním statočne a vyzerá úplne super..šikuľka..)
jarunka
To je maso z klokana,ze? Chovaju sa na Slovensku? Ja by som nevedela ako na to :-)
1x 2010
sovka62
Klobúk dole, si odvážna a odvážnemu šťastie praje. Asi sa budem musieť polepšiť, lebo ja by som si netrúfla. Ak sa u nás doma objaví niečo nezvyčajné (ale kengura to ešte nebola), zväčša to nechám pár dní v mrazničke, kým utíchne záujem a potom to v tichosti posuniem ďalej, zväčša dcére, tá má viac skúseností.
jozefj
Výborne. sovka62 a Nutriu si už robila?
babkamt
@amelie syn kúpil mäso a nechal ho u mňa v mrazničke. Viac krát som mu vravela, nech si ho zoberie domov, no on nechcel. Prípravu nechal na mňa. Ja som sa toto dosť bála.
@frezia68 je to diétne mäso, napočudovanie bolo chutné:-)
babkamt
@izabella929 TV Papriku nemám, čo ľutujem, rada by som ju mala:-) Chutilo skoro ako hovädzie. Ja som ho už jedla v Austrálii, keď som bola u syna na návšteve.
@jarunka áno, je to mäso z klokana. Už ich chovajú aj na Slovensku, no toto bol dovoz z Austrálie z kengurí chovaných a zabitých u nich. U nás sa ešte na mäso asi nechovajú.
babkamt
@sovka62 aj ja som mala tie balíčky 3 týždne v mrazničke, nevedela som sa rozkývať. Mala som obavy niečo z neho spraviť:-) Syn mi vravel, že nech skúsim. Tak som skúsila a rodinke zachutilo. Ja osobne by som to mäso nekúpila a to z dvoch dôvodov: Nevedela som ho pripraviť a odradila by ma aj cena. Našťastie všetko dobre dopadlo. Najprv som hľadala recept tu na Vareche, v kuchárskych knihách, potom mi nevesta poslala link, tak som sa konečne odhodlala.
afataga
vyzera super, este som take nejedla, rada by som ochutnala, do tej omacky si na zaver mohla dat kusok masla
sovka62
Nutriu!? To teda nie. Najväčšia "exotika" aká sa v mojej domácnosti objavila boli bažant, zajac poľný, kanec svine divej, srnčie a jelenie mäso. To som spracovala, výsledok bol vraj jedlý, ale ja neposúdim, okrem bažanta a srnčieho som to nejedla. Jednoducho mi to pri príprave nevoňalo ako potravina. Človek si na to asi musí zvyknúť od mala, prípadne je nejaká chyba v mojom prijímači.
amelie
keď som prvýkrát videla ľudí jesť surové ustrice, dvihol sa mi žalúdok... treba ochutnať:-))) teraz je to moja zamilovaná pochúťka a varenie ustríc považujem za barbarstvo:-( ešte že mám priateľov, ktorí mi ich nosia, ich cena je naozaj dosť vysoká
evanaaa
U nás je mäsiar, u ktorého dostať nielen kengurie, ale aj pštrosie mäso a iné divné zvery :), čo sa odzrkadluje aj na ich cene. Ja som mala nanajvýš tak jelenie mäso na guľáš, ale dávno, no radšej si dám hovädzie. Len ak by mi niekto dal, ako tebe, @babkamt , by som sa možno, ako aj ty, odhodlala. Ale popasovala si sa stým na jednotku!
babkamt
@afataga omáčku si vyžiadal na poslednú chvíľu syn. Tak som v rýchlosti improvizovala. Dať maslo ma nenapadlo.
@sovka62 tá tvoja posledná veta sa vzťahuje aj na mňa:-)
@amelie vo svete sa konzumuje všeličo, čo by našinec nedal do úst a domáci vravia, že je to pochúťka.Odkedy si si obľúbila surové ustrice, neodradí ťa od nich ani vysoká cena:-)
babkamt
@evanaaa ja sa pamätám, že otec mal priateľov poľovníkov. Občas od nich dostal výslužku. My deti sme guláš nejedli, lebo to nejedla ani naša mama. Ja viem, dnes je doba iná, dá sa kúpiť rôzne pre nás exotické mäso. Jasné, že jeho cena je vysoká. Keby si nevedela, čo je to za mäso a ochutnala by si, verím, že by ti chutilo:-) Sama som bola prekvapená, že sa mi mäso podarilo pripraviť tak, že bolo jedlé:-)
@pusta1 Ďakujem za pekné hodnotenie.
dobryhrncekvar
kengurie mäso som videla v Lidli, kto chce skúsiť, tiež som to ešte nejedla, možno skúsim. Speváčka Pilarová napísala knihu receptov práve z kengurieho mäsa po návšteve protinožcov.....ale máme tu varecháčov žijúcich v Austrálii, možno odporučia ako chutí najlepšie.
babkamt
@dobryhrnekvar aj toto mäso bolo kúpené v Lídli. Nevesta mi poslala link na taste.com.au,kde som si niečo pozrela. Tiež som sa radila so synom a nevestou, než som sa pustila do varenia. Moja nevesta je naopak každý deň tu na Vareche, hoci bývajú u protinožcov.
amelie
... s poľutovaním si sypem popol na hlavu: kobylky mi nechutili... kengurie másko áno
babkamt
@amelie tiež som ešte neochutnala kobylky:-) Ani po tom netúžim:-) Mäso z kengury si teda tiež ochutnala a chutilo ti. Pekný večer ti prajem.
hubata
Teraz už viem, že nič neviem ....... ale tá omáčka ma zaujala, dala by sa použiť možno aj k hovädziemu.
havino
obdivujem Ťa, je tomu aj dva, tri roky, čo som mala problém s divinou, manželov priatel tu začal znášať, nie kúsok, rovno pol diviaka, sama doma, prasa na linke a čo teraz? rozobrať bolo treba, manžel nevie čo je krkovička v surovom stave, v jedle pozná už :-) a nie to porcovať, to som zvládla, ale variť bolo z toho treba, no ale podmienka bola, že mäso nesmie páchnuť, tak vždy mladé nosil, zvykla som si, aj pochvalovala nakoniec, je to o zvyku, pštrosie som už jedla tiež, ako hovädzina mi prišlo, ale tiež dali steak, ked som zjedla,potom povedali, no ale klobúk dole, vidieť, že si si velmi dobre poradila a zvládla kengurie mäso
katka78
Prečo nie? Okoštovala by som. V BA je na Obchodnej už roky jedna reštaurácia (Neolit, www.neolit.sk), kde jedlá z pre nás exotických druhov mias pripravujú. Napr. antilopa, krokodíl, ťava, žaba, zebra, pštros, had, bizón, aj klokan.. Môj ex ich tam svojho času chodil rád skúšať.
katka78
@havino pobavila si ma, tiež to poznám, keď sa na kuchynskej linke objaví polovica zvieraťa a ty si poraď. Naposledy to bol moriak, ja viem, nič extra, ale ja som dievča, čo tieto veci nikdy nerobilo, však to aj bolo vidieť na výsledku. Raz mi prišiel králik, celý, ešte aj s hlavou (vraj sa necháva, aby bolo jasné, že to nie je mačka), pri tom som si aj poplakala. Z ľútosti, aj zo zúfalstva.
havino
@katka , no mi vrav, králik, to je u mňa dalšia perippetia, blok, nejedla, nevarila, nepiekla som ho, no, mladší má v auguste 26, svokra ich chovala, paprikáš, pečený len taký fukot dovtedy sme jedli a bol den D, ja tehotná v 8 mesiaci a že plnený králik bude, aj bol, naplnila, došila som ho, ale nikdy viac asi, nemusím písať, čo všetko som si pri jeho šití predstavila a tom tvare králika
katka78
@havino viem presne, čo myslíš, z toho istého dôvodu sa totiž králik nejedol ani u nás, akurát to bola babka, čo s ním mala takýto zážitok a potom sa to už nieslo ďalej. Aj preto som králika prvýkrát jedla len asi pred 2 rokmi.
babkamt
@havino voľakedy sme doma chovali zajacov. Svokrovci prišli na návštevu, tak som im pripravovala zajačinu, lebo ju mali radi. Dobre sa pamätám, že som ju vysmážala. Pre seba som robila bravčové rezne. Najprv som vysmažila moje mäso, až potom zajaca. V tom čase som ho nedala do úst:-) Rodine som varila zajaca bez toho, aby som čo i len olizla jedlo z neho. A vraj som ho pripravila dobre.Teraz ma napadla jedna príhoda. Ešte som bola slobodná,partia bola pozvaná na oslavu narodenín. Dostali sme vysmážaného zajaca. Ja som nevedela, čo jem. Keď som sa dozvedela, čo som zjedla, tak som hneď celý obed vyvrátila. Dnes ho už dokážem jesť.
veronika353
Taky mám v mrazáku maso z klokana,ale ještě jsem se neodhodlala k jeho přípravě.Tento recept ukládám a snad už se do toho pustím:-)
2010
Len taka poznamka mimo receptu, u nas je klokanie maso relativne lacne, budem ho znova robit asi nie je to podobne ako s masom zo pstrosa velmi dietne - suche maso asi tak obsah tuku - stavnatost polka z moriaka ktore je pre mna velmi suche.
babkamt
@veronika353 naber odvahu a mäso priprav. Potom sa ozvi.
@2010 tak ty toto mäso poznáš.
Výživové údaje na 100 g: 91 kcal, tuky 1,1 g, nasýtené mastné kyseliny 0,5 g, sacharidy 0, bielkoviny 20,2 g, soľ 0,13 g. Neviem, ako ho pripravuješ ty, no vraj sa dá grilovať, smažiť. Ako ho pripravuješ ty? Daj nejaký dobrý recept:-) Pekný večer ti prajem.
ernest
peknééééé ,Z klokana varievam guláš teda šmrncnem to aj s nejakym tym bravčovym a hovädzím, klokan je podla mna velmi chutne mäsko s divinou sa neda ani porovnať len treba hodiť za hlavu predsudky a hodnotiť ked ochutnáš:)))))
babkamt
Tiež ma napadlo, že by som z neho spravila guláš. Každá rada je dobrá. To hovädzie mäso si dal variť prvé? Alebo spolu s kengurím mäsom? Ďakujem za pochvalu. Tu na Vareche som nenašla žiadny recept z tohoto mäsa. Ani v kolónke pod receptami nie je uvedené. Je tam aj mäso z medveďa, no kengura tam nie je, lebo našinec z neho nevarí:-) Tiež si myslím, že je to chutné mäso. Len ho treba vyskúšať a až potom hodnotiť.
babkamt
@2010 ďakujem za fotku a za link na knihu. Stiahnem si ju. Teraz som si ju len tak zbežne prezrela, musím ísť variť, no neskôr sa k nej vrátim a si ju lepšie preštudujem. Jedlo v tvojom podaní, tak ako vždy, vyzerá výborne. Škoda, že som sa pred varením nespýtala tu na Vareche. Tvoju radu si cením. Ešte raz ti srdečne ďakujem. Pekný deň ti prajem.
igipap
Klokana som ešte nejedol, ale steaky z medveďa už áno. A to ešte za socíku na AGROKOMPLEXE v Nitre.
babkamt
@igipap ja som ešte nejedla mäso z medveďa. Mám čo doháňať. Ďakujem, že si sa ozval.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia