Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou...
Lokše so slivkovým lekvárom a makom
Uvarené zemiaky ošúpeme a postrúhame, prípadne prelisujeme. Necháme ich vychladnúť, pridáme múku, soľ...
Kapustové fašírky s ovsenými vločkami
V osolenej vode uvaríme ovsené vločky a necháme vychladnúť. Kapustu dôkladne vyžmýkame a zmiešame s ovsenými...
Plnené brokolicové ruže
Tento recept som si vymyslela sama. Chcela som vyskúšať, či sa dajú plniť i brokolicové...
Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami
Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda,...
Hubové čevapčiči
Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené,...
Uzavreté minipizze
Veľmi chutné nielen doma na obed so šalátom alebo s polievkou, ale deti sa im veľmi...
Kuracie stehná v uhorkovom náleve
Ja sa dam nahovorit na bars aku haluz. Tu sa dakdo vychvaloval, ze naklada kuracie...
Kapustový americký „páj“
Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už...
Zapečená paprika s bulgurom
Ak stále hľadám nové chute a ak rada experimentujem. A i keď som nemala doma všetky...
Fazuľové klíčky s tofu
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.
Pikantný jelení „jágerek“
Slaninu nakrájame na rezance a vypražíme. Pridáme cibuľu a opražíme ju dozlata.
Morská šťuka v smotanovej omáčke
Nieje to zrovna najzdravšia verzia prípravy ryby. Ale je veľmi chutná a rýchla... a aj...
Bocianie krky
Vlastne je to perkelt z morčacích krkov. Dlhšia príprava, ale veľmi chutné mäsko.
Krevety s bambusovými výhonkami v kokosovom kréme
V hrnci uvaríme ryžu a necháme ju napučať 10 - 15 minút. Ošúpeme cesnak a na...
Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie,...
Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...
Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...
Hlivový perkelt s mäsom
Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil...
Plesnivec v župane
Skúšala som plnený plesnivec, podávaný na studeno, skúšala som plesnivec zapečený v ceste, ale...
Pečené kuracie stehná marinované - Печени Пилешки Бутчета
Kuracie stehná upečené do chrumkava, s prípravou však treba začať deň vopred. Na druhý deň...
Şiş kebab /Šiš kebab
Šiš kebab - čiže na paličky ponapichovaný kebab, pečený v rúre ;-) Jednoduché a výborné.