Hydinové špízy
Hydinové špízy

Hydinové satay

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 6. septembra 2018
Hydinové satay
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

600 g
8 PL
1 ks
1 strúčik
2 PL
4 PL
1 PL
2 PL
2 ks čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do kuchynského robota dáme arašidové maslo, posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, kokosový krém, olej, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, citrónovú kôru, čili a rozmixujeme na hladkú pastu. Preložíme do sklenej misy.

  2. 2

    Potom pridáme mäso nakrájané na kocky 2,5 cm a premiešame. Zakryjeme fóliou a necháme marinovať maximálne 8 hodín.

  3. 3

    Kocky mäsa navlečieme na špajle, marinádu odložíme. Ražne opekáme 10 minút, často obraciame a potierame marinádou. Podávame s grilovanými zemiakmi v šupke.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vyzerá super. Ešte som navarila s arašidovým maslom. Vacsinou s medom. Ale určite vyskúšam. Krasna obloha.