Kačacinka v pomarančovej omáčke
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 5. septembra 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 5. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kačacie prsia narežeme, osolíme, okoreníme a dáme odstáť do chladu. Pomaranče očistíme, vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky) a časť použijeme aj na omáčku. Kuskus pripravíme podľa návodu a necháme prikrytý odstáť. Zmiešame s citrónovou kôrou a dochutíme.
- 2
Kačacie prsia dáme opečieme na olivovom oleji kožou dole. Keď je koža chrumkavá, mäso obrátime a dopečieme druhú stranu.
- 3
Filetované pomaranče poprášime cukrom a ugrilujeme na masle. Pomarančová omáčka: Pomaranč odšťavíme a pridáme ružové korenie, smotanu na varenie a necháme zredukovať.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu