Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacinka v pomarančovej omáčke

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 5. septembra 2018
Kačacinka v pomarančovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2-3 ks
250 ml
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia narežeme, osolíme, okoreníme a dáme odstáť do chladu. Pomaranče očistíme, vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky) a časť použijeme aj na omáčku. Kuskus pripravíme podľa návodu a necháme prikrytý odstáť. Zmiešame s citrónovou kôrou a dochutíme.

  2. 2

    Kačacie prsia dáme opečieme na olivovom oleji kožou dole. Keď je koža chrumkavá, mäso obrátime a dopečieme druhú stranu.

  3. 3

    Filetované pomaranče poprášime cukrom a ugrilujeme na masle. Pomarančová omáčka: Pomaranč odšťavíme a pridáme ružové korenie, smotanu na varenie a necháme zredukovať.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: