Kačacinka v pomarančovej omáčke

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 5. septembra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kačacinka v pomarančovej omáčkeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Kačacie prsia narežeme, osolíme, okoreníme a dáme odstáť do chladu. Pomaranče očistíme, vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky) a časť použijeme aj na omáčku. Kuskus pripravíme podľa návodu a necháme prikrytý odstáť. Zmiešame s citrónovou kôrou a dochutíme.

  2. 2

    Kačacie prsia dáme opečieme na olivovom oleji kožou dole. Keď je koža chrumkavá, mäso obrátime a dopečieme druhú stranu.

  3. 3

    Filetované pomaranče poprášime cukrom a ugrilujeme na masle. Pomarančová omáčka: Pomaranč odšťavíme a pridáme ružové korenie, smotanu na varenie a necháme zredukovať.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist