![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mentálne vyrovnaný tatarák
Opäť jeden z historicky datovaných receptov prvý krát zverejnený v čase vrcholiaceho BSE - "choroby šialených kráv"....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veľký kuskus
Môj manžel je z Maroka a časom som sa naučila ich špecialitám. Teraz by som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečeň z husokačky konfitovaná na cesnaku
Keď nám túto dobrotu mama robievala, vždy sme sa o ňu v rodine o piatich členoch...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žúrový šalát
Šalát som prvý krát ochutnal u jednej kamarátky (ahoj Miriam!) a odvtedy sa dožil viacerých opakovaní...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke
Reklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka potvrdzuje pravidlo“! Videl...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šampiňóny s cesnakom a strúhankou
V hlbsej panvici zohrejeme olej. Pridame nadrobno nakrajane cibule a cesnak, ohen zmiernime. Poprazime...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkový aspik s mozzarellou ako jednohubky a v šaláte
Rada zbieram inšpirácie. Niekedy dlho ukladám, nechávam zrieť. V pamäti som mala obrázok paradajkového...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Palacinky s lososom
vajcia zmiešame s mukou štipkou soli a s mliekom, vypracujeme hladke cestonechame 30 min. odpočinuť. špenat umyjeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rozmixovaná dokonalosť
Táto pomazánka je moja najobľúbenejšia. Je úžasne rýchlo jednoducho hotová a tá chuť je neopísateľná! :)...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slané chlebíkove košíčky
Rada robím veci, že "čo dúm dál" :)) toto som robila na raňajky s tým, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ciabatty s jamon serrano
Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šošovicovo-ovsené fašírky (vegan)
Recept pochádza z veľmi univerzálnej vege. brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchý slaný tekvicový koláč
Tento recept pripravujem často, no najmä na jeseň. Je veľmi rýchly, štavnatý a chutný...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrové miniroládičky na očká
Nejedná sa o syrovú roládu, na prípravu ktorej treba zohriať syr, aby sa dal z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cesnaková kukurica so špenátom
Nemám rada kukuricu v jedlách. Ale mám rada cesnak a tiež mám doma špenát. Skúšala...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s kuracinkou
Jedného dňa som nevedela, čo rýchle pripraviť mužovi na obed, tak som pozrela do chladničky, čo tam...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchá banica - Лесна баница
Banica je v podstate bulharský slaný alebo sladký koláč. Robí sa z neho množstvo verzií,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Havajské guacamole
Avokáda očistíme, roztlačíme, ananás, mango, rajčiny, cibuľu a tekvicu očistíme a nakrájame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bageta s dlhým olivovým olejom
Vyskúšajte zdravé predjedlo. Spaľujte tuk chutnou bagetou s olivovým olejom! Bageta s ochuteným olivovým olejom dodá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roláda z kuracieho stehna
Toto jedlo sa iste zapáči tým ktorý sa stravujú zdravo. Je to vlastne varený výrobok pripravený bez...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Husacia pečeň
V Metre som natrafila na pečeň z vykŕmenej husi, tak som sa rozhodla vyskúšať ju urobiť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cvikla pre labužníkov
Tento recept som videla v televíznom varení a veľmi sa mi zapáčil. Hneď som ho vyskúšala,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.