Caprese
rajčata nakrájet, mozarellu nakrájet nebo natrhat, pokapat oliváčem, dochutit a posypat bazalkou
Kysnutá slimáčia torta
Pri túlaní po nete som natrafila na túto dobrotu. Chcem sa s Vami podeliť o tu...
Pohankový šalát
Pohánka bola skôr považovaná za obilie chudobných. Po tom, ako lekári objavili zdravotný význam pohánky,...
Trojfarebná zeleninová terinka
Toto jednoduché jedlo robievam najmä v jeseni. Pestré jesenné chute aj farby:-)
Zemiakový nákyp
Dáte si upiecť. Dáte to piecť na 5 min. Potom to viberiete a dáte do hrnca...
Mentálne vyrovnaný tatarák
Opäť jeden z historicky datovaných receptov prvý krát zverejnený v čase vrcholiaceho BSE - "choroby šialených kráv"....
Veľký kuskus
Môj manžel je z Maroka a časom som sa naučila ich špecialitám. Teraz by som...
Pečeň z husokačky konfitovaná na cesnaku
Keď nám túto dobrotu mama robievala, vždy sme sa o ňu v rodine o piatich členoch...
Žúrový šalát
Šalát som prvý krát ochutnal u jednej kamarátky (ahoj Miriam!) a odvtedy sa dožil viacerých opakovaní...
Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...
Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke
Reklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka potvrdzuje pravidlo“! Videl...
Šampiňóny s cesnakom a strúhankou
V hlbsej panvici zohrejeme olej. Pridame nadrobno nakrajane cibule a cesnak, ohen zmiernime. Poprazime...
Paradajkový aspik s mozzarellou ako jednohubky a v šaláte
Rada zbieram inšpirácie. Niekedy dlho ukladám, nechávam zrieť. V pamäti som mala obrázok paradajkového...
Palacinky s lososom
vajcia zmiešame s mukou štipkou soli a s mliekom, vypracujeme hladke cestonechame 30 min. odpočinuť. špenat umyjeme...
Rozmixovaná dokonalosť
Táto pomazánka je moja najobľúbenejšia. Je úžasne rýchlo jednoducho hotová a tá chuť je neopísateľná! :)...
Slané chlebíkove košíčky
Rada robím veci, že "čo dúm dál" :)) toto som robila na raňajky s tým, ...
Ciabatty s jamon serrano
Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme...
Šošovicovo-ovsené fašírky (vegan)
Recept pochádza z veľmi univerzálnej vege. brožúrky Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága, ktorá pamätá moje...
Jednoduchý slaný tekvicový koláč
Tento recept pripravujem často, no najmä na jeseň. Je veľmi rýchly, štavnatý a chutný...
Syrové miniroládičky na očká
Nejedná sa o syrovú roládu, na prípravu ktorej treba zohriať syr, aby sa dal z...