Plnené paštétky fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 21. decembra 2013

Možno poznáte tieto chuťovky,zvyknú sa podávať na recepciách,banketoch ako predjedlo.Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú celkom dekoratívne.Výhodou je,že sa môžu plniť domácimi nátierkami,alebo Zobraziť celý popisMožno poznáte tieto chuťovky,zvyknú sa podávať na recepciách,banketoch ako predjedlo.Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú celkom dekoratívne.Výhodou je,že sa môžu plniť domácimi nátierkami,alebo kľudne z obchodu kúpeným syrom alebo penou v črievku(syr s modrou plesňou,šunková pena apod.)Keďže cesto je neutrálnej chuti,dokážem si predstaviť aj sladkú plnku zdobenú ovocím...Na Silvestra ako stvorené.

25-30
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks (500 g)
Šunková pena:
100 g
125 g
Syrovo-cesnaková pena:
50 g
125 g
1 strúčik
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na veľmi tenko.Formičkou vykrajujeme kolieska,každému druhému vykrojíme aj stred menším vykrajovátkom.Poukladáme na plech s papierom na pečenie a potierame rozšľahaným vajíčkom,na každé plné koliesko položíme aj deravé koliesko.Počas pečenia narastú a vytvorí sa jamka na plnenie.

    Plnené paštétky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Malé kolieska sú vykrojené stredy,minú sa tiež.Pečieme 10 minút na 200°C.

    Plnené paštétky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme ich poriadne vychladnúť.Medzitým si vyšľaháme penu z pomletej šunky(alebo inej salámy,či zvyšku mäsa od obeda) a masla.Môžeme pridať trošku horčice, dodá dobrú chuť

    Plnené paštétky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Druhá pena sa vyšľahá zo syra,masla a pretlačeného cesnaku s trochou soli.Plniek je od výmyslu sveta,tieto sú hádam najznámejšie.

    Plnené paštétky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Striekacím vreckom naplníme vychladnuté košíčky a ľubovoľne ozdobíme.

    Plnené paštétky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

veronika353
Já jsem je kdysi plnila paštikovou pěnou a na první pohled vypadaly jako na sladko s kakaovým krémem.Po ochutnání byla návštěva překvapená,že je to vlastně slané.Už jsem je dlouho nedělala,díky za připomenutí.
alena45
ja som takéto chuťovky z lístkového cesta nevedela, ale teraz na Vianoce som ich urobila a mali obrovský úspech. Naplnila som ich kačacou pečeňou na cibulke, vedľa nej som položila ešte dva plátky pečenej kačacej pečene a dva plátky sladkej zrelej hrušky. Podávala som ako predjedlo. Veľmi ďakujem za recept, dlho som hútala, ako spraviť košíčky z lístkového cesta bez formičiek, ktoré mi prišlo zbytočné kvôli tomu kupovať a navyše som videla len silikónové.
1x siuuu
kukulienka71
Jééj,@alena45 ,urobila si mi veľkú radosť.Som rada,že som ta inšpirovala,tvoje paštétky museli byť bombové s tou kačacou pečeňou,vidíš,ty si to posunula ešte do vyššej sféry.A tá hruška sa mi tam tiež veľmi pozdáva.Aj ja ti dakujem,že si sa tu podelila o svoj tip.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia