Foto: kukulienka71
Možno poznáte tieto chuťovky,zvyknú sa podávať na recepciách,banketoch ako predjedlo.Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú celkom dekoratívne.Výhodou je,že sa môžu plniť domácimi nátierkami,alebo Zobraziť celý popisMožno poznáte tieto chuťovky,zvyknú sa podávať na recepciách,banketoch ako predjedlo.Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú celkom dekoratívne.Výhodou je,že sa môžu plniť domácimi nátierkami,alebo kľudne z obchodu kúpeným syrom alebo penou v črievku(syr s modrou plesňou,šunková pena apod.)Keďže cesto je neutrálnej chuti,dokážem si predstaviť aj sladkú plnku zdobenú ovocím...Na Silvestra ako stvorené.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks (500 g) |
|
Šunková pena: | |
100 g |
|
125 g |
|
Syrovo-cesnaková pena: | |
50 g |
|
125 g |
|
1 strúčik |
|
|
|
1 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme na veľmi tenko.Formičkou vykrajujeme kolieska,každému druhému vykrojíme aj stred menším vykrajovátkom.Poukladáme na plech s papierom na pečenie a potierame rozšľahaným vajíčkom,na každé plné koliesko položíme aj deravé koliesko.Počas pečenia narastú a vytvorí sa jamka na plnenie.
-
2
Malé kolieska sú vykrojené stredy,minú sa tiež.Pečieme 10 minút na 200°C.
-
3
Necháme ich poriadne vychladnúť.Medzitým si vyšľaháme penu z pomletej šunky(alebo inej salámy,či zvyšku mäsa od obeda) a masla.Môžeme pridať trošku horčice, dodá dobrú chuť
-
4
Druhá pena sa vyšľahá zo syra,masla a pretlačeného cesnaku s trochou soli.Plniek je od výmyslu sveta,tieto sú hádam najznámejšie.
-
5
Striekacím vreckom naplníme vychladnuté košíčky a ľubovoľne ozdobíme.
Diskusia k receptu