Pečené chlebové rolky fotorecept

boise - fotkaboise, 10. januára 2014
Pečené chlebové rolky (fotorecept)
Foto: boise

Recept, pri ktorom sa môžete vyblázniť podľa vlastných chutí :)

15 minút
príprava

Suroviny

8 ks
 (alebo mozzarella)
2 ks
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z krajca tmavého toastového chleba (ale áno, môže byť aj biely kľudne ak vám viac chutí) poodkrajujeme kôrku (naozaj len tenučkú) a položíme ho na potravinársku fóliu.

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Preložíme druhou časťou fólie a rozvaľkáme na placku.

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vyvaľkaný krajec položíme syr, šunku, olivy...

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...alebo syr, šunku, červenú papriku, alebo čokoľvek čo máte radi :)

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opatrne zrolujeme tak, aby sa kraje prekrývali a prichytíme špáradlom.

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V miske zmiešame strúhanku so syrom parmezánového typu (robila som skoro 50/50), pridáme asi lyžičku červenej mletej papriky, provensálske bylinky podľa chuti a premiešame.

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rolky obalíme v rozšľahanom osolenom vajíčku...

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a obalíme v syrovo-bylinkovej strúhanke.

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov, rolky poukladáme na plech vystlatý papierom a pečieme do chrumkava.

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame so zeleninou, alebo dobrým dipom. Dobrú chuť.

    Pečené chlebové rolky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
tak @boise iny level,, robim chlebicky zasadne z tmavych toastov, tie sa jedia same, ale takto plnit, obalit a este zdravo upiect, vyborny tip! a foto tiez vydarene, pekne si to tam pohadzala :)
Tak toto je úžasné ukladám-super nápadík....len mám dotaz musí tam byt ten parmezán?možem aj iný syr použit-alebo kukuričné vločky potlčené na obalenie.
tesim sa tomuto receptu, skvely typ na chutnu veceru, no aj na pohostenie pre navstevu, viem uz, aj aky dip by som si k tomu dala :-) 5*
@noelia vyskusala si? super mam radost :)
@hubarka35 podla mna mozes skusit cokolvek :) urcite potom odfot a daj vediet o svojej verzii, budem rada ked ma inspirujes :)

Dakujem za komentare, velmi sa tesim ze sa vam to paci a verim, ze ked vyskusate, budete spokojni :)
Prave cakaju kym bude rura ready. Mne sa ten chleba strasne rozpadaval :( neviem ci som ho moc vyvalkala alebo co tak som ho musela poriadne postlacat aby to drzalo pokope :) som zvedava ako bude chutit :)

Pridaj komentár k receptu: