Kapustová rolka na jabĺčkovom chrene fotorecept
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 5. decembra 2013
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 5. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Kapustné listy oblanšírujeme vo vriacej vode so soľou, korením a bobkovým listom. Uložíme ich na krepový papier a necháme vychladnúť. Uvarené zemiaky nastrúhame.- 2
V panvici ohrejeme olej, nasekanú cibuľu, pridáme soľ, korenie, majorán a rascu. Opečieme dozlata. Na potravinovú fóliu uložíme listy, natrieme ich restovanými zemiakmi, nastrúhame čerstvý chren a uložíme na ne nakrájanú krvavničku.- 3
Zrolujeme a necháme odležať. Jablká očistíme, šťavu z citróna zohrejeme, nastrúhame jablká a necháme ich v šťave raz prevariť. Osladíme cukrom a nastrúhame chren. Rolku nakrájame a uložíme na jablkový chren.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu