Foto: vanden
Veľmi dobrý silvestrovský recept, no určite ním nikto nepohrdne ani vo všedný deň. Je to recept od mojej starkej, ktorá ho vie urobiť fantasticky, Zobraziť celý popisVeľmi dobrý silvestrovský recept, no určite ním nikto nepohrdne ani vo všedný deň. Je to recept od mojej starkej, ktorá ho vie urobiť fantasticky, no už ho teraz viem aj ja.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku, tak, že zmiešame nadrobno nakrájanú šunku a suchú salámu, pridáme približne štvrtinu masla, 2 trojuhoľníčkové syry najlepšie "Lunex", nakrájané 2 uvarené vajcia a nakrájanú cibuľku, prípadne pažítku alebo čokoľvek čo nájdeme v chladničke, ja som pridala napr. aj šalátovú uhorku. Všetko zmiešame a dochutíme soľou.
- 2
Do mikroténového vrecúška dáme syr eidam (pozor! musí byť v celku!) a zaviažeme. Dáme do vriacej vody na 15 minút. Zmäknutý syr vyberieme z vrecúška a rozválkame na obdĺžnik. Plnku poukladáme na rozválkaný syr a zabalíme do tvaru rolády. Zabalíme do alobalu a necháme v chlade stuhnúť.
- 3
Nakrájame a podávame s pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veselého Silvestra Ti a krásny rok 2014!