Losos marinovaný v brandy

luciakLuciak, 29. decembra 2013 21:50
Ďalšie recepty »

Losos marinovaný v brandyFoto: luciak

Fantastická pochúťka, ideálna napríklad na Silvestra.

10
porcií
30 min
príprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Čerstvý lososový filet vložíme kožou dolu do vhodnej nádoby, v ktorej sa bude marinovať (porcelánový alebo sklenený pekáč, plech), zasypeme solou, korením (čerstvo nahrubo pomletým), nasekaným kôprom (zhruba dve tretiny najemno a jedna na hrubšie, nemusíte šetriť) a prelejeme citrónovou šťavou a brandy.

    Losos marinovaný v brandy - obrázok 1
  2. 2

    Celú zmes dôkladne votrieme do ryby rukami, cca pol hodinku necháme postáť, opäť potrieme, zmes zhrnieme pod rybu a filet otočíme kožou nahor. Prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na minimálne 5 dní, ideálne 6-7.

    Losos marinovaný v brandy - obrázok 2
  3. 3

    Po zhruba 5 dňoch filet skontrolujeme, je hotový, ak mäso zmení štruktúru a ztuhne (podobá sa údenému lososovi). Krájame na tenučké plátky. Podávame s dipom, napríklad horčicovo-medovo-kôprovým. Výborný je aj s pečivom a krémovým syrom. Inšpiráciu sme mali z receptu J.Žideka.

    Losos marinovaný v brandy - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist