Foto: cesminaz
Takto pripravené zemiaky sú najmä zdravé,lebo sú pečené bez tuku.U nás sú veľmi v obľube,najmä večer ked si už rodinka sadne k telke :-) Zobraziť celý popisTakto pripravené zemiaky sú najmä zdravé,lebo sú pečené bez tuku.U nás sú veľmi v obľube,najmä večer ked si už rodinka sadne k telke :-) Čajík na zahriatie a teplé pečené mesiačiky "pod zub"...a každý je spokojný ;-))) Sú ideálnym pohostením pre návštevu,na zahnanie "malého hladu" ;-D Každý si už podla svojej chuti bud len posolí,alebo ešte na teplé položí kúsoček čajového masla...
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Kedže tieto zemiaky sa pečú a jedia spolu so šupkou,je lepšie si kúpit krajšie zemiaky s čistejšou,tenšou zdravou šupkou.Takže..zemiaky si poriadne ošucháme pod vodou s menšou kefkou.
-
2
Potom ich prekrojíme na polovicu a následne z tej polovice spravíme asi 2-3 mesiačky.Záleží aj od velkosti zemiakov,ale nech mesiačiky niesú ako "hranolky" a ani príliž hrubé nesmú byť.Pokrájané zemiaky poukladáme vedla seba na suchý plech a dáme piecť do rúry,ktorú sme si už vopred rozohriali na 170°C na cca 40min.
-
3
...už upečené zemiačiky :-)
-
4
Hned po upečení,ešte zahorúca ich pokladieme na tanier a servírujeme.Jeden tanier si môžme pripraviť s maslom...a to tak,že do mesiačika cez stred pozdlz spravíme menší rez a vložíme kúsoček masla.Trošku osolíme :-)
-
5
Najchutnejšie sú ešte teplé ;-) zvonku jemne chrumkavé a zvnútra mäkkučké.. Dobrú chuť ;-D
@marikafil , Tvoja príloha vyzerá veľmi zaujímavo - cvikla, cibuľa, nabudúce urobím podľa Teba!