Pečená zelenina

adriale - fotkaadriale, 12. januára 2014
Pečená zelenina
Foto: adriale

Neviem, možno táto kombinácia tu ešte nie je...V každom prípade dobré a zdravé jedlo.A olúpať si tie pečené cesnačiky- to je mňam!:-)

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
10 strúčikov




Postup

  1. 1

    Upečieme v alobale cviklu spolu s neolúpanými strúčkami cesnaku a pokvapkanú olivovým olejom.

    Pečená zelenina - obrázok 1
  2. 2

    Zvlášť na plechu upečieme batát pokrájaný na hranolčeky,ktoré sme osolili a poliali olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom.K batátu pridáme aj nahrubo nakrájanú cibuľku.

  3. 3

    Asi po 45 minútach pečenia cviklu ošúpeme,nakrájame na hranolčeky,premiešame s upečenými strúčkami cesnaku,osolíme a pokvapkáme balzamikovým octom. Pridáme nakrájané šampiňóny.Dopečieme domäkka.

  4. 4

    Cviklu zmiešame s batátmi a zdravo obedujeme alebo večeriame. Môžeme použiť aj ako šalát k mäsu.

Diskusia k receptu

marikafil
batáty som ešte nejedla a obávam sa, že tu ich ani nedostanem, ale ak áno, vyskúšam. ja ale cviklu pečiem spolu so všetkou ostatnou zeleninou naraz na jednom plechu - s obyčajnými zemiakmi a všetkým možným, čo doma nájdem, vrátane petržlenu:-)
daska79
a super to je ked sa to poleje pocas pecenia cervenym balzamicom ! to dostava uplne inu krasnu chut.
adriale
Dáška, balzamico som použila - ale len na cviku...
adriale
Marika, batáty sú upečené hneď a cvikle to trvá.... Preto oddelene :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia