Foto: adriale
Neviem, možno táto kombinácia tu ešte nie je...V každom prípade dobré a zdravé jedlo.A olúpať si tie pečené cesnačiky- to je mňam!:-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Upečieme v alobale cviklu spolu s neolúpanými strúčkami cesnaku a pokvapkanú olivovým olejom.
-
2
Zvlášť na plechu upečieme batát pokrájaný na hranolčeky,ktoré sme osolili a poliali olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom.K batátu pridáme aj nahrubo nakrájanú cibuľku.
- 3
Asi po 45 minútach pečenia cviklu ošúpeme,nakrájame na hranolčeky,premiešame s upečenými strúčkami cesnaku,osolíme a pokvapkáme balzamikovým octom. Pridáme nakrájané šampiňóny.Dopečieme domäkka.
- 4
Cviklu zmiešame s batátmi a zdravo obedujeme alebo večeriame. Môžeme použiť aj ako šalát k mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu