Foto: frezia
Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj pre tych, co si potrpia na svoju liniu. Po Zobraziť celý popisKrevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj pre tych, co si potrpia na svoju liniu. Po kratkej tepelnej uprave mate na stole velmi chutne, zdrave jedlo. Robime ich na vela sposobov, tento recept je celkom jednoduchy, zvladne ho aj zaciatocnik.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tentoraz sme pouzili len chvosty, su jednoduchsie na pripravu. Rozkrojime ich a vyberieme zo stredu crievko.
-
2
V panvici rozhorucime olej a vlozime cesnak a krevety. Oprazime ich zo vsetkych stran.
-
3
Pridame nakrajanu paradajku (pouzivame male cherry paradajky, ale tentoraz sme mali doma len tie väcsie) a feferonku. Ked chcete velmi pikantne, mozete ju pokrajat, ale ta nasa je poriadne ostra aj v celku.
-
4
Postupne podlievate vinom. Vzdy len trocha, nerobime krevety s omackou, okorenime a trocha posolime.
-
5
Na zaver pridame pokrajanu petrzlenovu vnat.
-
6
Cela tepelna uprava trva maximalne 12 minut.
-
7
Jedli sme ich s rukolovym salatom, chlebikom doma upecenym podla receptu od @Iva63. Ku krevetam sa hodi viac biely chlieb, ale my ho uz len doma pecieme a radsej zdravy celozrnny.
-
8
a chutnym, zdravym fenyklom, pokvapkane limetkovou stavou. (Ked pouzivate pri vareni vino, lepsie je pouzit limetku, je jemnejsia.)
@katka78 , veď aj my čo sme obklopený morom, mame veľmi malú šancu jesť čerstvé krevety. U nás to rybári musia mraziť, alebo aj variť rovno na lodi. Oni idu na lov aj na týžden a to by nevydržalo. Čerstvé sa dajú zohnať v prístave alebo na rybom trhu, ale väčšinou sú už rozmrazené.
@marymelb7 , dakujem.