Pikantné krevety

frezia - fotkafrezia, 9. januára 2014
Pikantné krevety
Foto: frezia

Krevety su bohate na bielkoviny a jod. Nemaju skoro ziadne kalorie, preto su vhodne aj pre tych, co si potrpia na svoju liniu. Po kratkej tepelnej uprave mate na stole velmi chutne, zdrave jedlo. Robime ich na vela sposobov, tento recept je celkom jednoduchy, zvladne ho aj zaciatocnik.

2
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
 (alebo limetka)
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tentoraz sme pouzili len chvosty, su jednoduchsie na pripravu. Rozkrojime ich a vyberieme zo stredu crievko.

    Pikantné krevety - obrázok 1
  2. 2

    V panvici rozhorucime olej a vlozime cesnak a krevety. Oprazime ich zo vsetkych stran.

    Pikantné krevety - obrázok 2
  3. 3

    Pridame nakrajanu paradajku (pouzivame male cherry paradajky, ale tentoraz sme mali doma len tie väcsie) a feferonku. Ked chcete velmi pikantne, mozete ju pokrajat, ale ta nasa je poriadne ostra aj v celku.

    Pikantné krevety - obrázok 3
  4. 4

    Postupne podlievate vinom. Vzdy len trocha, nerobime krevety s omackou, okorenime a trocha posolime.

    Pikantné krevety - obrázok 4
  5. 5

    Na zaver pridame pokrajanu petrzlenovu vnat.

    Pikantné krevety - obrázok 5
  6. 6

    Cela tepelna uprava trva maximalne 12 minut.

    Pikantné krevety - obrázok 6
  7. 7

    Jedli sme ich s rukolovym salatom, chlebikom doma upecenym podla receptu od @Iva63. Ku krevetam sa hodi viac biely chlieb, ale my ho uz len doma pecieme a radsej zdravy celozrnny.

    Pikantné krevety - obrázok 7
  8. 8

    a chutnym, zdravym fenyklom, pokvapkane limetkovou stavou. (Ked pouzivate pri vareni vino, lepsie je pouzit limetku, je jemnejsia.)

    Pikantné krevety - obrázok 8

Diskusia k receptu

katka78
Tak toto áno! Ešte keby také čerstvé krevety som niekde stretla. KK + 5*
marymelb7
Krásne fotky!Takto ich robin aj ja. Môj najobľúbenejší spôsob.
@katka78 , veď aj my čo sme obklopený morom, mame veľmi malú šancu jesť čerstvé krevety. U nás to rybári musia mraziť, alebo aj variť rovno na lodi. Oni idu na lov aj na týžden a to by nevydržalo. Čerstvé sa dajú zohnať v prístave alebo na rybom trhu, ale väčšinou sú už rozmrazené.
ampara
Nádhera! Priviala si mi vôňu letnej dovolenky pri mori!
frezia
@ampara dakujem, som rada, ze som ti pripomenula krasne chvile na dovolenke.
paploska
krásne fotky frezia a skvelé jedlo :- ) a krevety milujeme :-) vyskúšam
jerica
@frezia , Zahrala si receptom na moju nôtu, milujem aj chobotnicu, výborný fotopostup :-) u syna býva často, u nás len pre mňa, polovičku by som skôr odplašila od stola, a to nehovorím o zajacoch.
frezia
@jerica , som rada, ze som ti narobila chut. Chobotnicu robievame, ked dostaneme cerstu.(musi sa este hybat!) Musi sa ale spravne varit, aby nezostala dlho tvrda. Staci jej 20 minut. Chytime ju za jednu nohu a ponorime do vriacej vody. Dostane sok a stiahne sa jej svalstvo. Vytiahneme ju a ponorime druhy raz. Svalstvo sa uvolni, vytiahneme ju. Teraz ju jednoducho hodime naspät a varime 20 minut, vypneme a nechame 10 minut este vo vode. Tak to robi vzdy moj manzel, ktory vyrastol pri mori a doma ju varili casto.
2010
@frezia 5* super recept. ale je aj jednoduchsia varianta, vino do ruky, cele velke krevety obrblat sladkou chilli omackou hodit na BBQ kazdy si da citron na ne, ale treba podbradnik a misku na zalepene ruky :-)


frezia
@2010 dakujem. Robievame aj grilovane, ale radsej v lete, ked mozem dlho vetrat kuchynu, alebo vonku.
jerica
@frezia , takto u syna :-) pochúťka na tanieri, poznám tiež kde polovička zbožňuje a druhá "zatracuje"


afataga
uzasne, nadhera aj jedlo aj postup aj foto, skratka super
hyacinta
Lahodka :) Krevety na kazdý sposob... a takto kombinované s fenyklom, vyskúsam. Más pravdu, grilovacka v kuchyni zial zapácha :) O dovod viac tesit sa na leto...Aj ten chlebík velmi dobre vyzerá ;)
frezia
@amelie , tesim sa, ze sa ti moj recept paci. Urcite ti bude chutit. Zelam Ti pekne sviatky.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha