Šalát z kvasenej zeleniny (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 12. decembra 2013

Veľmi jednoduchý a pritom veľmi chutný šalát zo surovín, ktoré sú dostupné aj v zime:-)

4-6
porcie

Suroviny

400 g
400 g
400 g
 za studena lisovaný tekvicový alebo konopný alebo olivový

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu a cviklu nastrúhame nahrubo a v mise zmiešame s kyslou kapustou. Navrch dáme tanier, ktorý zakryje čo najväčšiu plochu, a zaťažíme. Necháme buď v chladničke cca 3 dni alebo na kuchynskej linke cca 1 deň zaťažené. Pred podávaním pokvapkáme kvalitným olejom lisovaným zastudena.

  2. 2

    Teraz sme podávali šošovicové fašírky so zemiakovou raitou (na obe jedlá tu už mám recepty) a týmto šalátom z kvasenej zeleniny.

    Šalát z kvasenej zeleniny (vegan) - obrázok 2

Diskusia k receptu

elixir
mnam, tie taniere su velmi lakave, krasne :)
jozka2
chcem sa opytat vobec si zeleninu neposolila?Za 3 dni prebehne mliecne kvasenie /taka rychlovka/,ale troche osolene.
lacquer
Vcera som urobila, uz sa neviem dockat, az vykvasi. Super kombinacia.