Foto: lucietta
Videla som ho robiť tento recept v jednej jeho relácii a proste som ho musela vyskúšať... a je absolútne úžasný :-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Filet z lososa umyjeme a osušíme. Do misky, kde budeme lososa marinovať, nasypeme soľ a lososa na ňu položíme kožou dole. Posypeme soľou, cukrom, nastrúhanou cviklou a strúhaným chrenom a na jemno nakrájaným kôprom a čerstvou feniklovou vňaťou. Prípadne použijeme drvené feniklové semiačka. Poriadne zmes popritláčame na rybu. Nakoniec rybu pokvapkáme ginom. Vložíme na rybu druhú misku, ktorú poriadne zaťažíme. Jamie použil dve tehly, ale kde by som ich vzala :-D Tak som použila šutre z balkóna.
-
2
Rybku marinujeme dva dni v chladničke. Výsledok vyzerá asi takto.
-
3
Rybku na tenko nakrájame a podávame s chlebom, pokvapkané citrónovou šťavou, prípadne urobíme omáčku z kyslej smotany, lyžice hrubozrnnej francúzskej horčice, trochu soli, cukru, chrenu a kôpru. Je to fakt geniálne, včera som kúsok použila do Sushi a spojenie týchto dvoch kultúr bolo absolútne famózne :-)
Diskusia k receptu