Teplý šalát z mungo fazuliek fotorecept

methi - fotkamethi, 8. decembra 2013
Teplý šalát z mungo fazuliek (fotorecept)
Foto: methi

Inspiroval ma recept od Jarka Zideka.

Suroviny

100 - 150 ml
 veľká hrsť
2 ks
1 PL
1/2 ČL
3 strúčiky
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/3 ČL
2 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mungo fazulky, ktore chceme mat naklicene namocime na noc do vody. Potom preplachneme, rozhrnieme v jednej vrstve na mokru cistu handru a druhou mokrou (lahsou) handrou ich prikryjeme. Vrchna ma byt preto lahsia (tensia), aby fazulky mohli "dychat" a netuchli. Nechavam fazulky klicit asi dva dni.

    Teplý šalát z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rimsku rascu a koriandrove semienka si pomelieme (je lepsie kupovat korenia vcelku, pomlete stracaju svoju chut a aromu).

    Teplý šalát z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci zohrejeme ghee. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme do sklovata. Potom pridame nastruhany zazvor a nakrajany cesnak a nechame cesnak rozvonat.

    Teplý šalát z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame pomletu rascu a koriander a premiesame. Dalej pridame kasmirske chilli korenie a kurkumu a premiesame.

    Teplý šalát z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame mungo fazulky (ktore sme si na noc namocili a rano preplachli a scedili). Premiesame a pridame nadrobno nakrajane paradajky. Vsetko zalejeme vodou, ktoru privedieme do varu a zakryte na miernom ohni varime 30 minut. Ak by sa nam voda rychlo odparila po troskach mozeme pridat, ale vo vyslednom jedle vela stavy nie je.

    Teplý šalát z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked su fazulky makke, osolime ich, hrniec odstavime z ohna, pridame naklicene mungo a koriandrovu vnat. Premiesame a mozeme podavat ako teply salat alebo s plackami Paratha.

    Teplý šalát z mungo fazuliek (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Inspiracia: http://www.nebickovpapulke.sk/recept/mungo-fazulky-s-bravcovou-panenkou-a-lahkym-cibulovym-salatom

Diskusia k receptu

ywett
to by som rada ochutnala a aj s tými plackami, krásny recept Miška :)
eviana
@methi , opäť krásne inšpiratívne jedlo... KK to istí :) Ďakujem :)
tiginko
aj bez koriandrovej vňate je to výborné. Vďaka Miška za ďalší skvelý recept :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia