Predjedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Mám rád zeleninu. No nie len samotnú, keď sa tam mihne kúsok mäsa, tak...

prazdny

Jesenný šalát s konopnými semienkami

Bezmäsité jedlá

V jednoduchosti je krása a to platí aj pri tomto jesennom šaláte. Najväčšiu námahu vám dá...

prazdny

Tekvicovo-jablkové čatní

Bezmäsité jedlá

Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...

prazdny

Paprikovo-cuketová chuťovka

Bezmäsité jedlá

Veľmi jednoduchá, jemná nátierka.

prazdny

Cestovinový šalát so šunkou

Cestoviny

Tento šalatik si robim velmi rada, je rýchly a sýty :-)

prazdny

Gulášový koláčik

Hovädzie mäso

Z múky a masla izbovej teploty vymiešame hmotu, vajíčko rozmiešame, polovicu nalejeme do cesta (druhú...

prazdny

Kuracie peľmene v paprikášovej omáčke

Kuracie mäso

Omáčka: Posekanú cibuľu, cesnak a potom papriku pokrájanú na malé kocky opečieme na masle. Pridáme...

prazdny

Jesenné špirálky sýtofarebné a chutné

Bezmäsité jedlá

Hokkaido a ďalší spôsob využitia jeho peknej oranžovej farby a gaštanovej chuti. Aj Vám chutí pečená...

prazdny

Hokkaido s brokolicou a so syrom

Bezmäsité jedlá

Potreboval som vyprázdniť chladničku, tak som použil suroviny do hokkaido. Verte, alebo nie ono...

prazdny

Sadlové pagáčiky s vínom, údeným syrom a kešu orieškami

Bezmäsité jedlá

Asi by som bez roboty nedokázala žiť. Takže už zase túžba po pečení sa objavila a...

prazdny

Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku

Bezmäsité jedlá

S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....

prazdny

Baklažán na parmský spôsob

Bezmäsité jedlá

Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...

prazdny

Slaninové guľky

Bravčové mäso

Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...

prazdny

Jablkový cheesecake

Dezerty

Jednoduche a vhodne aj pre celiatikov.

prazdny

Focaccia pugliese

Bezmäsité jedlá

Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

prazdny

Kurací šalát s vajcom a so zeleninou

Kuracie mäso

Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno...

prazdny

Chlpáče s hubami

Bezmäsité jedlá

Tieto chlpáče sú jedlé a celkom rýchlo hotové. Teda vzhľadom k tomu, že sa nerobia...

prazdny

Habanero omáčka 2

Bezmäsité jedlá

Jednu už u seba v receptoch mám, preto tá dvojka. Vhodný pre papuľky plechové :)...

prazdny

Domáce parené buchty plnené marhuľami

Dezerty

Prišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo niečo sladké, že poďme kúpiť parené buchty...

prazdny

Makarónové suflé so šafranovou penou

Cestoviny

Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce...

prazdny

Pomazánka z pečených rajčat

Bezmäsité jedlá

Velice chutná, více či méně pikantní pomazánka z pečených rajčat.

prazdny

Vegetky so syrom a s klobásou

Chlieb

Je to taká rýchlovka, k pivu, vinu a trebárs aj k vodke zákusať.

prazdny

Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom

Cestoviny

Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...

prazdny

Zelený šalát s avokádom

Bezmäsité jedlá

Jedna z mojich obľúbených rýchloviek na večeru.

prazdny

Feniklovo-mrkvový šalát

Bezmäsité jedlá

Objavte čaro čerstvého chrumkavého feniklu !

prazdny

Holub pečený na chlebe

Hlavné jedlá

Dostala som štyroch holubov, troch som naplnila a upiekla, štvrtého som upiekla trochu netradične na...

prazdny

Stratené vajíčka

Bezmäsité jedlá

Urobil som na raňajky tieto famózne vajíčka, pripravujem ich aj ako prílohu. Ako som sa...

prazdny

Hubový aspik so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Huby scedíme a nakrájame nadrobno.

prazdny

Panzanella

Bezmäsité jedlá

Niečo pre večne diétujúcich a vegetariánov. Toto typické toskánske jedlo, známe už stáročia pochádza z...