Foto: Kozicka
Keď som si hľadala recept na huspeninu, ktorú mám rada, mňam, tak na mňa povyskakovali recepty, ktoré boli zložité a nekonečne dlho sa Zobraziť celý popisKeď som si hľadala recept na huspeninu, ktorú mám rada, mňam, tak na mňa povyskakovali recepty, ktoré boli zložité a nekonečne dlho sa varili. Moja mama vždy robila huspeninu jednoduchú a tak som sa rozhodla napisať ho sem, aby aj ostatní čo ju majú radi si ju mohli hocikedy uvariť, a nemuseli pritom stratiť mladosť...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové kože, kuracie štvrťky si poriadne umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Ak sú na koži pečiatky tak ich vystrihneme. Ja kožu postrihám normalne nožničkami - nie manikúrovými, takým kuchynskými väčšími:) Ale netreba moc strihať na malé kúsky. Dáme do hrnca - použijeme väčší hrniec, kože trošku porastú.
-
2
Pridáme cesnak a zalejeme vodou. Nakoniec pridáme soľ.
-
3
Varíme asi 1-2 hodinky, podľa toho čo popritom robíme a či na variacu huspeninu zabudneme. Ale minimálne je 1 hodina. Keď je huspenina hotová, tak povyberame kuracie stehná a odkostíme ich. Ide to veľmi ľahko, kuriatko je pekne uvarené. Mäsko z kuriatka dáme do pripravených misiek naspodok a zalejeme vývarom. Kože ja nepoužívam, dostane ich Dunčo. Tuto mi nechcelo nahrať obrázok, ale asi všetci vieme dať mäsko do misky a zaliať vývarom:)
- 4
Misky zakryjeme a uložíme do chladničky. Netrpezlivci chodia pozerať do chladničky či už zhustla:) Nebojte sa zhustne, cez noc. Hotovú huspeninku zjeme:)
- 4
Ak vám však chutí vaša huspenina, prajem vám k nej dobrú chuť.
Dakujem. Jasne, ze mi chuti inak by som sem ten recept nedavala. Ja som prave naopak za jednoduchost pri vareni. Dnesne recepty su prepchane mnozstvom ingrediencii a nakoniec clovek ani nevie co konzumuje. Nespochybnujem ani aspik so zeleninou pripadne vajickom, avsak tato huspenina je ina aj v tom ze je tam kuracie maso, ktore jej doda vybornu chut. Pekny vecer prajem
Dunco by sa potesil:)
Nehaňte ľud môj! že je len malý,
že nevládne celým svetom.
Read more: zlatyfond.sme.sk/dielo/147/Sladkovic_Kratsie-basne/32#ix...
Vy ste tu vsetci majstri sveta.
Kam sa na vas hrabem...
:-))) pagacikov nie je nikdy dost, vsak? :-)
jednoduchá,rýchla... ja robievam huspeninku, no do vývaru dávam aj korenie, cibuľu, cesnak... aby bola huspenina chutnejšia. Ale u Vás ide o rodinný recept a tak iste robíte tak ako Vám chutí a tak je všetko ok.
Text ma zniet : "..nehante lud moj!"...autor : P.O.Hviezdoslav...-;)!
Snad to bude dostatocne..?!-:)
..netreba byt skormna prilis...-;) Kazdy pokus sa ceni.., najma, ked vacsina varievame a vieme co a ako napravit! Ospravedlnujem sa este raz za preklep v citate autorovi, aj vsetkym zucastnenym!-:)
Andrej Sládkovič, nie Hviezdoslav.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
omylom som napísal tlačenka namiesto huspenina