Gnocchi so syrovým krémom a s cviklou
Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 9. novembra 2016
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 9. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme zvlášť variť zemiaky a cviklu. Vychladnuté ošúpané zemiaky pretlačíme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, múku a dochutíme soľou. Cesto rozdelíme a vytvoríme šúľanec hrubý asi 1,5 cm, ktorý nakrájame na malé kúsky. Gnocchi varíme v slanej vode, až kým nevyplávajú na povrch, vyberieme, opláchneme a pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.
- 2
Omáčka: V hrnčeku zohrejeme smotanu, pridáme nadrobno nakrájaný syr a varíme, kým sa syr nerozpustí.
- 3
Vychladnutú cviklu nastrúhame, dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením, drvenou rascou a citrónovou šťavou. Necháme odstáť. Pripravenou omáčkou polejeme uvarené gnocchi a posypeme marinovanou cviklou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu