Gnocchi so syrovým krémom a s cviklou

Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 9. novembra 2016
Gnocchi so syrovým krémom a s cviklou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (veľké)
1 ks
50 g
50 g
200 g
150 ml
2 stredne veľké ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do osolenej vody dáme zvlášť variť zemiaky a cviklu. Vychladnuté ošúpané zemiaky pretlačíme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, múku a dochutíme soľou. Cesto rozdelíme a vytvoríme šúľanec hrubý asi 1,5 cm, ktorý nakrájame na malé kúsky. Gnocchi varíme v slanej vode, až kým nevyplávajú na povrch, vyberieme, opláchneme a pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.

  2. 2

    Omáčka: V hrnčeku zohrejeme smotanu, pridáme nadrobno nakrájaný syr a varíme, kým sa syr nerozpustí.

  3. 3

    Vychladnutú cviklu nastrúhame, dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením, drvenou rascou a citrónovou šťavou. Necháme odstáť. Pripravenou omáčkou polejeme uvarené gnocchi a posypeme marinovanou cviklou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Pekné recepty sem pridávate, ja by som si jedine tú cviklu dala zvlášť. Ale páči sa mi ,že robite syrovú omáčku len zo syra a smotany. Najbližšie sa u vás zastavím, ak varíte tak pre hostí, ako pre varecháčov, tak klobúk dolu.

Pridaj komentár k receptu: