Gnocchi so syrovým krémom a s cviklou
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 9. novembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (veľké) |
|
1 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
200 g |
|
150 ml |
|
2 stredne veľké ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme zvlášť variť zemiaky a cviklu. Vychladnuté ošúpané zemiaky pretlačíme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, múku a dochutíme soľou. Cesto rozdelíme a vytvoríme šúľanec hrubý asi 1,5 cm, ktorý nakrájame na malé kúsky. Gnocchi varíme v slanej vode, až kým nevyplávajú na povrch, vyberieme, opláchneme a pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.
- 2
Omáčka: V hrnčeku zohrejeme smotanu, pridáme nadrobno nakrájaný syr a varíme, kým sa syr nerozpustí.
- 3
Vychladnutú cviklu nastrúhame, dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením, drvenou rascou a citrónovou šťavou. Necháme odstáť. Pripravenou omáčkou polejeme uvarené gnocchi a posypeme marinovanou cviklou.
- 2
Diskusia k receptu
2 komentáre k receptuPridaj komentár k receptu: