Foto: mitzy
Milujem šaláty. Ako hlavné jedlo, ako prílohu.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Listy baby špenátu umyjeme a necháme stiecť vodu. Pridáme nakrájané čerstvé paradajky, sušené paradajky s olejom, klíčky mungo. Natrháme lístky bazalky. Zalejeme olivovým olejom, ochutíme čiernym korením a osolíme.
- 2
Na olivovom oleji si opražíme cesnak a slnečnicové semienka. Opražené vmiešame do šalátu. Dodajú šalátu skvelú chuť. Často pridávam aj iné semienka alebo orechy. Šalát necháme na chvíľu v chladničke, alebo v špajze, aby bol chladný a aby sa chutná zelenina naviazala na olej. S čiernym chlebom, len tak, na ľahkú večeru, alebo ako príloha. Dobrú chuť :)
- 2
Diskusia k receptu