Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...
Kuracie nugetky v ľanovej kruste s kešu majonézou
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk)
Semienková kanapka, špenátové pesto a pečená karotka
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk)
Tvarohová nátierka s fetou a medvedím cesnakom
Tvaroh a fetu rozmrvíme, vymixujeme najemno tyčovým mixérom, alebo metličkou, postupne pridávame olej, ...
Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...
Caprese šalát s cestovinami a tuniakom
Caprese šalát s tuniakom, cestovinami a mozzarellou môžeme servírovať ako ľahké hlavné jedlo a ponechať ho...
Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...
Rýchle raňajkové vyskočky
Rychle ranajky, na ktore sa daju pouzit vsetky zvysky z chladnicky a kazdy si ich moze...
Špenátové palacinky so syrovou plnkou
Do preosiatej múky v miske pridáme sódu bikarbónu, soľ, korenie a vajíčko. Namixujeme 300...
Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...
Žihľavové gule
Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...
Zemiakové fašírky s kozím syrom a kyslou smotanou
Na toto jedlo mám spomienky spojené s mojou babkou. Nosila nám to na rolu keď sa...
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...
Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...
Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...
Kuracie prsia z citrónovej marinády
O výhodách tohoto rcp môžem citovať len a len superlatívy. Počnúc jednoduchosťou, cez rýchlu prípravu,...
Čedar v mandliach s paradajkovým pestom
Keďže sa v chladničke objavilo veľa syru čedar a nevedeli sme čo s ním, tak vznikol...
Zemiakovo-syrové placky
Zemiaky si natrieme na hrubom struhadle a precedíme vodu. K tomu pristrúhame syr a pridame všetky...
Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami
Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...
Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...
Pečené omeletky so syrom a s bylinkami
Možnože takéto omeletky poznáte - ja som ich objavila, až keď som prešla na low-carb...
Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...
Tradičný košický veľkonočný tanier
K veľkonočnému pondelku okrem šibačky patrí i tradičné pohostenie pre kúpačov. Nášmu veľkonočnému stolu od nepamäti...
Syrovo-šunkovo-bryndzová torta
Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti....
Paradajkovo-olivové lienky
Tieto lienky si robievame na malé pohostenia keď má niekto z našej rodiny sviatok. Sú chutné...
Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami
Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho...
Španielsky šalát s tuniakom
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...