prazdny

Bezlepkové bryndzové koláčiky

Dezerty

Tieto koláčiky sú moje obľúbené, pretože milujem bryndzu a sú výborné aj z bezlepkovej múky, ...

prazdny

Bryndzovník

Bezmäsité jedlá

Netradičný recept plný tradičnej chuti

prazdny

Nátierka z pečenej tekvice Hokkaido

Bezmäsité jedlá

Pečenú tekvicu Hokkiado odporúčam tiež ako prílohu k pečenému mäsu alebo len tak s chlebíkom.

prazdny

Sezamové tyčinky

Bezmäsité jedlá

Je chutný k polievkam.

prazdny

Kapustníčky

Bezmäsité jedlá

Do misky dáme múku, tuk, cukor, soľ, vykysnuté droždie, žĺtok a podľa...

prazdny

Kapustová štrúdľa

Bravčové mäso

Na oleji osmažíme na malé kúsky pokrájaný bôčik, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme 1/3 na...

prazdny

Kapustové posúchy

Bezmäsité jedlá

Z múky, kvásku, oleja a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Kapustu postrúhame,...

prazdny

Pochúťka pre chlapov

Bravčové mäso

Chcem vám poradiť, ako so ženou vybabrať, keď nezaregistruje, že ste už doma a...

prazdny

Zemiakové pagáče našich babičiek

Bezmäsité jedlá

Vynikajúce a pritom veľmi jednoduché a lacné jedlo, pôvodne pripravované priamo na platni šporáku, či...

prazdny

Fašírka z mletého tuniaka

Olovrant

Najčastejšie ho pripravujem, ked je chladnička "priprázdna".

prazdny

Kapustové palacinky s údeným mäsom

Bravčové mäso

Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....

prazdny

Bundáš chlebík alá Dodi

Bezmäsité jedlá

Je to recept, ktorý som sám vymyslel a je dosť dobrý, robím ho už roky,...

prazdny

Slivkový koláč s mrveničkou

Koláče

Jeseň bez slivkového koláča by ani nebola jeseň. Tento patrí v mojej rodine medzi najobľúbenejšie...

prazdny

Babičkina bábovka

Koláče

Je od babicky a je velmi dobry, nie je suchy a vyborne sa hodi na ranajky....

prazdny

Jemná bábovka

Koláče

Lahodné občerstvenie, jemná bábovka ku kávičke, ku čaju, pri posedení s priateľmi.

prazdny

Langoše z Maďarska

Bezmäsité jedlá

Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky,...

prazdny

Plnený sendvič

Bezmäsité jedlá

Maslo vymiešame so syrom a pridáme nadrobno pokrájané uhorky, kapiu, vajcia a salámu.

prazdny

Gazpacho

Večera

Cesnak a cibuľu pokrájame najemno. Rajčiny zbavíme semienok, striedku bieleho pečiva (sendviča) rozdrvíme, zmiešame...

prazdny

Syrové guľôčky s bedľou

Bezmäsité jedlá

Huby uvaríme v octe alebo sladkokyslom náleve, scedíme a nadrobno posekáme. Papriky, petržlenovú vňať...

prazdny

Šampiňóny na smotane so syrom

Bravčové mäso

Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

prazdny

Cestovinový šalát s hubami

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...

prazdny

Polenta s kuriatkovým glacé

Bezmäsité jedlá

Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...

prazdny

Hubové lievance

Bezmäsité jedlá

Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...

prazdny

Hubové palacinky

Bezmäsité jedlá

Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...

prazdny

Club Sandwich

Kuracie mäso

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

prazdny

Letná omeleta z karfiolu

Bezmäsité jedlá

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

prazdny

Gazpacho

Bezmäsité jedlá

Všetky suroviny rozmixujeme, pridáme olej, dochutíme soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou a octom.

prazdny

Lokše

Bezmäsité jedlá

V šupe uvarené zemiaky olúpeme, prelisujeme, osolíme a pridáme múku.

prazdny

Paprikové tajomstvo

Bezmäsité jedlá

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

prazdny

Sladké penne

Dezerty

Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...

prazdny

Zeleninové fussili

Cestoviny

Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...

prazdny

Rezancový nákyp s jablkami

Dezerty

Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

prazdny

Rezance s tvarohom a marhuľami

Dezerty

Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme ich.

prazdny

Rezance s medom a strúhankou

Dezerty

Rezance dáme uvariť v mierne osolenej vode.

prazdny

Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny

Dezerty

Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...

prazdny

Zapekané fliačky s jablkami

Dezerty

Uvarené cestoviny premiešame s maslom. Olúpané a na hrubšie plátky pokrájané jablká podusíme s cukrom, ...