Foto: stefanm
A zase spomienka ako sme začínali!!
1 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle speníme pokrájanu cibuľu,pridáme vajíčka a miešame (fero sracz by napísal "v smere hodinových ručičiek") kým nezhustnú.Osolíme a podávame buď na tanieriku s chlebom alebo pečivom , alebo na cesnakovej hrianke.....Alebo to robíte ináč???
Ich tradicna je k dvom vajickam pri miesani pridavaju a vmiesavaju cca 1/4 hrnceka smotany sol a mlete korenie ziadna cibula.
ale aby som to domotal dakde davaju "creme fraiche"co je francuzka varianta hustej menej kyslej smotany.
@je žibabka,teraz ich oficierov a slobodníkov trofneme-opýtam sa kde slúžili v roku 1956-1995...HÁ-no povedzte.Čo myslíš čo to mám oblečené?
rah"???...a to s tým vajíčkom naviac vyzerá zaujímavo.Vyskúšame - uvidíme - ochutnáme - a dáme vedieť!!!
@Puntodadino : neviem, preco tie osobne utoky na tejto stranke! Nakoniec ozaj nie je dobre sudit cloveka podla obleku- uz velakrat sa dokazalo, ze to nepracuje a bol by si prekvapeny, kolko je aj tu na zapade ludi oblecenych ako bedzomovci su pritom najdokonalejsimi skvelymi ludmi, ktori chodia po tejto zemi a su pritom velmi stedri voci vsetkemu nepravu co okolo seba vidia. Nesud- aby si raz nebol sudeny sam! A pritom ani vlastne nevies, ci nahodne niekto aj z tvojej rodiny nebol -ci nebude zachraneny prave tymi, ktorych odsudzujes...
Máš moje veľké uznanie.
Tak ako na slovensku pekne spravia kopcek z ryze, podobne bola prazenica preklopena z misky a ozdobena oprazenou cervenou cibulou.