Cestovinový šalát

dajaana - fotkadajaana, 13. mája 2010
Cestovinový šalát
Foto: dajaana

Tento šalátik my voláme ,,zvyškový". V podstate vznikol ako z núdze cnosť - bolo potrebné vyprázdniť chladničku a mamke sa už vo štvrtok večer Zobraziť celý popisTento šalátik my voláme ,,zvyškový". V podstate vznikol ako z núdze cnosť - bolo potrebné vyprázdniť chladničku a mamke sa už vo štvrtok večer nechcelo variť. Chutí to skvele - takže samo si to vyžiadalo reprízy.

15 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vykostíme zvyšok pečeného kurčaťa. Nakrájame na drobno. Na drobno nakrájame cibuľu, na maličké kolieska olivy a na kocky rajčiny. Na dve kuracie stehná som použila - polovicu cibule, sáčok olív, dve stredné rajčiny, pol konzervy kukurice a pol vrecka cestovín - tiež môžeme použiť zvyšné z chladničky.

  2. 2

    Pridáme majonézu vymiešanú s troškou oleja - na toto množstvo som použila približne polovicu fľaštičky (ale to zrejme zavisí od chuti). Ak máme, tak pridávam aj trocha strúhaného tvrdého syra - ale to už je takmer luxus :-) . Dochutíme lyžičkou horčice, soľou a čiernym korením. Do šalátu som zamiešala aj trochu výpeku.

Diskusia k receptu

hanina
Áno je dobrý, ja ho robievam s bielym jogurtom a olivy nekrájam.
dajaana
@hanina nuž, krájané olivy je akýsi kompromis - chalani by ich jedli vo všetkom a dcéra ich nechce - keď ich nakrájam, kočka nefrfle, lebo si ich nevšimne a mužstvo je spokojné, lebo tam sú :-) s jogurtom som to ešte neskúšala - takže vďaka za inšpiráciu :-)
hanina
Pravdaže - každý si robí po svojom. Ja som Ťa nekritizovala len poznamenala. A robíš dobre - olivy sú zdravé.
dajaana
@hanina - ale ja som to ani najmenej nebrala ako kritiku :-) - mám rada komentáre k receptom. práve z nich sa človek niekedy dozvie veľa zaujímavého - a najviac ma teší, keď recepty chutia. a nielen moje - všetky. varenie je umenie, ktoré uspokojuje všetky zmysly a navyše - zbližuje ľudí. pri dobrom jedle sa nedá hádať ani mračiť. a rozumejú mu všetci bez znalosti jazykov :-) takže je to ok - ja ďakujem za radu s jogurtom. isto vyskúšame.
hanina
To máš veľkú pravdu! Som rada, že to tak berieš. Ja sa tiež strašne veľa naučím aj z komentárov a ak je to možné vyskúšam, čo ma zaujme. A šalátiky mám rada - ak máš nejaký vlož - prosím. Mne už asi dochádza inšpirácia. Pekný deň!
hanina
@dajaana A ešte niečo - dúfam, že Ti nevadí, že ti tykám. Bola som pred časom poučená, že to sa tu tak robí. Ináč by som si to nedovolila. Ahoj! Samozrejme aj Ty musíš tykať mne.
dajaana
@hanina :-D ale kdeže - keby sme stáli spolu pri sporáku, isto by sme si nevykali. takže vďaka za potykanie si :-) a keď budem robiť najbližšie niektorý z našich šalátikov, určite sfotím a priložím - bez fotky by som už nerada recept ukladala - veď jeme aj očami. aj tebe krásny deň - a skvelý víkend.
vaja26
Ja som si ho urobila a naozaj chutí dobre ale miesto majolky som dala jednu kyslú smotanu a trochu tatarky asi 2 PL a trochu šťavy z limetky.
karolka
Výborný šalát, tiež robievamepodobný, voláme ho "čodomdák", proste, použijeme, čo máme v komore a v ľadničke...
chica114
Cestovinkovy salatik je moje najoblubenejsie jedlo mnam teraz momentalne by som si dala uz sa oblizujem mojím jazýčkom mnam mam na to taku chuť ze by som zjedla aj cely hrniec naraz mnam to je faktikuš mnamka. No samozrejme 5* mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia