Tieto hamburgery sme si prvykrat robili asi pred rokom, recept mam od kamarátky ktorá sa ich naučila v Bostone a robíme ich dodnes. Sú Zobraziť celý popisTieto hamburgery sme si prvykrat robili asi pred rokom, recept mam od kamarátky ktorá sa ich naučila v Bostone a robíme ich dodnes. Sú úžasné a navyše dostali "tínedžerskú" pochvalu ze istý pán Donald sa môže strčiť niekam :) dúfam že budú chutiť
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľku nakrájame na drobno. Všetky suroviny zmiešame, ochutíme podľa seba a tvarujeme väčšie guličky, ktoré potom sploštíme na hamburgery a z oboch strán osmažíme. nie je tam žiadna strúhanka pretože výborne držia tvar. Navyše budú sa lepšie tvarovať ak si namočíte ruky do studenej vody. Keď sa mäsko opraží z oboch strán dajte ešte na chvíľu na vrch plátok syra. pekne sa roztečie.
- 2
Žemle prekrojíme na polovicu a popri hamburgeroch na chvíľku reznú stranu opečieme aby boli chrumkavejšie. Ďalšiu cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na oleji až pokiaľ nie je hnedkastá a sladká (pomaly ináč zhorkne). Môžeme k tomu ešte opiecť kúsky slaninky komu by sa to zdalo málo kalorické :)
- 3
No a potom už len skladáme hamburger podľa svojich predstáv. My máme najradšej takýto: spodná strana žemle potretá troškou tatárskej omáčky na to opražená cibuľka, mäsko a syr, plátok kyslej uhorky, plátok paradajky, ľadový šalát a vrchná časť žemle. Potom už len otvoriť veeeeeľké ústa a vychutnávať. A pán Donald naozaj môže ísť niekam :) dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nase pecivko nema chybu ved oni maju len tie sladke hluposti a bagle- a u nas tie "bágle" predávajú ako keby to bol neviem aky vymysel a stoji to majland