Klobáskovníky fotorecept

evusik - fotkaevusik, 31. mája 2010
Klobáskovníky (fotorecept)
Foto: evusik

Klobáskové buchty, ako im hovorili naše deti pečiem už takých dvadsať - dvadsaťpäť rokov a vždy mali úspech.

120 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
250 ml
100 g
1 ks
1/2 kocky
1 ČL
Náplň:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z kvasníc, mlieka a štipky cukru zarobíme kvások a spolu z ostatnými ingredienciami zarobíme vláčne cesto, necháme prikryté nakysnúť. Pripravíme si ostatné ingrediencie: kyslú kapustu môžete prepláchnuť, je to nerobím mám rada keď sa kyselosť kapusty pomieša z chuťou klobásky a vsiakne do cesta. Klobásku nakrájame na hrubšie kolieska, syr na malé plátky, alebo ho nastrúhame.

    Klobáskovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto aspoň 2x premiesime a necháme nakysnúť vždy aspoň 30 minút. Potom cesto dobre premiesime, aby sme z neho vytlačili všetok vzduch a vyvaľkáme ho na tenko. Z cesta vykrajujeme väčšie kolieska, na každé dáme kôpku kapusty a koliesko klobásy, preložíme a poukladáme na plech. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme strúhaným syrom, alebo malými plátkami syra, sezamom, kmínom alebo inými semiačkami. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 220°C asi 15 minút.

    Klobáskovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak nám zostane cesto, alebo sa nám nechce vykrajovať, na plát cesta dáme vrstvu kapusty, na ňu celú klobásu a zavinieme ako rohlík.

    Klobáskovníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme vajcom, posypeme syrom a semiačkami a dáme piecť. Mne ešte zostalo cesto a tak som spravila jednu pletenku. Dáme piecť do rozohriatej rúry.

    Klobáskovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver by som ešte chcela poradiť s výberom klobásy, mne sa teraz ako na potvoru stalo že som použila nie tú najvhodnejšiu klobásu bola príliš "suchá" ale keď v obchode do nej človek nevidí. Najlepšia je pikantná, taká čo si pri pečení pustí trochu šťavy a tá keď sa zmieša s kapustou a ešte sa pri pečení vpije do cesta, tak je to to pravé orechové.

    Klobáskovníky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Kucharka (21.3.2017 19:28)

ďakujem za foto, krásne sa ti vydarili :-) to hrušie cesto asi nevadí, niekto to má tak radšej, dôležité je aby bolo na zakúsnutie dosť cesta aj klobásky aj kapusty, ale najdôležitejšie je, že chutili...
u nás je to tak, že aj keď robím furt rovnako aj tak sú vždy trochu iné, všetko záleží od klobásky a aj od kapusty... u nás momentálne fičí meteník aj práve teraz ho raňajkujem, robím ho aj 2x do týždňa, máme vlastnú kapustu tak ju treba míňať :-)
prajem krásny deň
@evusik tak toto je paráda určite vyskúšam, lebo môj chlap miluje každé jedlo kde je klbáska a kapusta a tu ajhľa dva v jednom ! Šikovná dievočka na môj veru mňam !!!