Plnené rožky fotorecept

egreska - fotkaegreska, 24. mája 2010
Plnené rožky (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

KVÁSOK:
70 g
70 ml
1/2 čl
TEKUTÉ:
1
asi 100 ml
75 g
40 g
SYPKÉ:
200 g
100 g
20 g
1 čl
1/3
PLNKA:
NA POTRETIE:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvasok-všetko zmiešame,prikryjeme a nechame pri izbovej teplote asi 3-4 hodiny,alebo cez noc v chladničke (ale na druhy den vybrat najmenej 2 hod.pred pečením)

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzera nakysnuty po štyroch hodinach..budete potrebovat asi 3/4 z tohto množstva..

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekarničky si dame všetky tekute prisady..

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridame všetky sypké..a vymiesime nelepive makke cesto..

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    -vymiesene do hladka, zostane čista pekarnička a nechame nakysnut asi hodinku..

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    -vykysnute cesto si rozdelime približne na 60 g kusky..

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto nechame trošku oddychnut a pripravíme si napln,nakrajame syr,cibulku a slaninku..

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    -cesto vyvalkame na kruh a naplnime ,skrutime a vytvarujeme rožok

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    -poukladame na plech a nechame ešte 15 minut kysnut,potrieme vajičkom a posypeme semiačkami..pečieme na 190 st asi 15 minut..

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    -upečené a krásne vonavé..

    Plnené rožky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

hanina
Dievčatá ja Vás obdivujem. Kde na to beriete čas? Prichádzam domov o 16 - 17 - tej a ešte sa pripravovať na ďaľší deň. Je to fantastické!
sjuz
fíha, egreška - super:)!!! ukladám do KK!
sracz
Egreška moja = milá Kosmatka! Super "Fšetko" - žerem ce aj s navijakom! Urobím v nedeľu, lebo v sobotu som v robote. Bojím sa iba tunajšej múky. Radšej ju pôjdem kúpiť k Bielorusom majú poľskú a srbskú výrobu. Ďakujem a blahoželám k fáááááááájnej dobrotke!
ketty3811
mňam,mňam,už som dlho nič nerobila v mojej pekárničke,asi ju prevetrám :)
sovka62
Egreška, ďakujem. Ďalší z tvojich skvelých receptov z kysnutého cesta. A máš ich krásne, jeden, ako druhý. Tuším si to cesto na ne presne rozvážila. Určite vyskúšam a to čo najskôr.
evia
dávam piecť a ukladám do svojej KK, zasa jeden z Vašich super receptov
zdezda
:-))))))))parááááda, ukladám, určite vyskúšam, včera som piekla chlebík a moji povedali, že už kupovaný nechcú, asi to dopadne aj s týmito rožkami takto,dík:-)
marienka44
Ja robim hnetenie a kysnutie cesta v pekarnicke na č. 8, bez zapnutia vyhrevneho telesa. Potom sa pokracuje s cestom na doske. Sol je zamiesana v muke? Ako sypka prisada?
Skusim toto tvarovanei rozka-z kazdej dulky 1 rozok , ja robim velky kruh a ten delim na 8 trojuholnikov.
jerica
Perfektné foto aj pre negramotného.
Dá sa aj bez plnky? Kysnuté je pre mňa radosť robiť.
Teším sa , ako sa budú tešiť, čo ich budú jesť.
@egreska :-)) čakám na ďaľšie inšpirácie.
martina34
dnes som ich robila, ale z celozrnnej múky, sú super, do plnky som pridala aj kukuričku, to aby deťom nebila do očí tá cibuľka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia