Foto: egreska
Suroviny
KVÁSOK: | |
70 g |
|
70 ml |
|
1/2 čl |
|
TEKUTÉ: | |
1 |
|
asi 100 ml |
|
75 g |
|
40 g |
|
SYPKÉ: | |
200 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
1 čl |
|
1/3 |
|
PLNKA: | |
|
|
|
|
|
|
NA POTRETIE: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvasok-všetko zmiešame,prikryjeme a nechame pri izbovej teplote asi 3-4 hodiny,alebo cez noc v chladničke (ale na druhy den vybrat najmenej 2 hod.pred pečením)
-
2
Takto vyzera nakysnuty po štyroch hodinach..budete potrebovat asi 3/4 z tohto množstva..
-
3
Do pekarničky si dame všetky tekute prisady..
-
4
pridame všetky sypké..a vymiesime nelepive makke cesto..
-
5
-vymiesene do hladka, zostane čista pekarnička a nechame nakysnut asi hodinku..
-
6
-vykysnute cesto si rozdelime približne na 60 g kusky..
-
7
Cesto nechame trošku oddychnut a pripravíme si napln,nakrajame syr,cibulku a slaninku..
-
8
-cesto vyvalkame na kruh a naplnime ,skrutime a vytvarujeme rožok
-
9
-poukladame na plech a nechame ešte 15 minut kysnut,potrieme vajičkom a posypeme semiačkami..pečieme na 190 st asi 15 minut..
-
10
-upečené a krásne vonavé..
Skusim toto tvarovanei rozka-z kazdej dulky 1 rozok , ja robim velky kruh a ten delim na 8 trojuholnikov.
Dá sa aj bez plnky? Kysnuté je pre mňa radosť robiť.
Teším sa , ako sa budú tešiť, čo ich budú jesť.
@egreska :-)) čakám na ďaľšie inšpirácie.