Závin zo špenátom a Nivou

hrusticka76 - fotkahrusticka76, 13. mája 2010
8-10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1  balíček
1  balíček
1  trojuholník
3  strúčiky
1  ks
200  g
200  g




Postup

  1. 1

    Dáme si rozmraziť balíček lístkového cesta. Na oleji osmažíme nakrájanú,stredne veľkú cibuľu zalejeme troškou vody a vložíme nerozmrazenú kocku špenátu. Pridáme roztlačené strúčiky cesnaku a dusíme cca 20 minút. Ak je špenátová masa príliš riedka,vodnatá pridáme trošku detskej krupice na zahustenie,ešte podusíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Rozvaľkáme lístkové cesto,natrieme naň špenátovú plnku,posypeme nasekanou šunkou,postrúhaným Eidamom a Nivou,(soliť netreba,syry sú dosť slané a dodajú chuť) okraje cesta zahneme (aby nám plnka nevytiekla) a zrolujeme do formy závinu. Nakoniec potrieme so žĺtkom a pečieme pri 150-180 stupňoch približne 20 minút.

Diskusia k receptu

vodnicka
bolo to uzasnee..nabuduce to skusim so strudlovym cestom, a spravim na cely plech na sposob lasagni..
akzuz201
aj mňa oslovil ten recept už som takúto štrúdľu pred par rokmi ochutnala a veľmi mi chutila ale receptov je moc veľa ja idem skúsiť práve túto :) už mám nakúpené veci buď dnes alebo zajtra ju idem robiť :)
mirreckall
ja som si to trošku upravila, dala som si čerstvý špenát, keďže ho máme na záhrade veľa a primiešala som do toho mäkký syr, lebo tvrdý sme doma nemali a je to naozaj výborne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia