Foto: zabiatko66
Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a málo kalorický. Určite ho ocení každá gazdinká.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Šampiňóny umyjeme a hlbšie vykrojíme nožičky.
-
2
Hlavičky dáme variť do osolenej vody asi 15 min a pridíme rascu celú.
-
3
Na drobno nakrájame pór.
-
4
Opečieme na oleji.
-
5
Nožičky so šampíňónov nakrájame na drobno.
-
6
Pridáme k póru a krátko opražíme.
-
7
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, podlejeme vodou (ja som použila vodu, z varených hlavičiek). Pridáme rozmarín, soľ a mletú rascu a chvíľku podusíme asi 10 min.
-
8
Do teplej zmesi zamiešame 1/2 nastrúhaneho syra.
-
9
Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov. Keď nám zmes zvýši môžeme naplniť ja vydlabanú paradajku.
-
10
Uložíme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili maslom. Zapekáme 15 min.
-
11
Príloha: hlávkový šalát a červená paprika. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu