Plnené šampiňóny fotorecept

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 22. marca 2011

Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a málo kalorický. Určite ho ocení každá gazdinká.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks
1 ks (menší)
15 -20 dkg
3 strúčiky
 mletá aj celá
 korenie




Postup

  1. 1

    Šampiňóny umyjeme a hlbšie vykrojíme nožičky.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hlavičky dáme variť do osolenej vody asi 15 min a pridíme rascu celú.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na drobno nakrájame pór.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečieme na oleji.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nožičky so šampíňónov nakrájame na drobno.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme k póru a krátko opražíme.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, podlejeme vodou (ja som použila vodu, z varených hlavičiek). Pridáme rozmarín, soľ a mletú rascu a chvíľku podusíme asi 10 min.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do teplej zmesi zamiešame 1/2 nastrúhaneho syra.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov. Keď nám zmes zvýši môžeme naplniť ja vydlabanú paradajku.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Uložíme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili maslom. Zapekáme 15 min.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Príloha: hlávkový šalát a červená paprika. Dobrú chuť.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

pivonka
Pekne spracovaný recept a isto aj chutný. Ukladám.
kysucan
Huby môžeme na každý spôsob. Ukladám do mojej kuchárskej knih. Urobime. Ďakujem za pekne spracovaný recept.
verula
aj ja milujem samipony preto si to ukladam ako inspiraciu dik
baskag
Vyskúšané - Skvelé! môj prvý recept, ktorý som z "varechy" odkúšala... ale vrelo odporúčam. Bol skvelý a doma doslova "nechápali" :D Veľmi mi to pripomínalo chuťovo pizzu Quatro Formaggi :) Len odporúčam plniť väčšie hlávky šampiónov, lebo sa dosť scvrkli :)
cica2
už som vyskúšala veľa receptov z varechy a tento bude ďalší, vďaka:) Krásny recept!!!!....páči sa mi že netreba ich vyprážať ale stačí zapiecť:))
ceremka
co len moze byt zle na plnenych sampionoch.je to papanicko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia