Kuracie krídelka marinované s tarhoňou fotorecept
Foto: ancicka
Je to jednoduchá a rýchla príprava.
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 sačok 400g (cestovina) |
|
marináda : | |
1 dl |
|
2 čl |
|
1 PL |
|
1/4 čl |
|
3 pretlačené - strúčik |
|
1 PL |
|
2 čl |
|
podľa potreby |
|
1/2 dl na tarhoňu |
|
|
|
|
Postup
-
1
Večer si pripravíme krídelka,očistíme a konce odrežeme (tretiu časť).Pripravíme marinádu ,premiešame a necháme cez noc v chlade.
-
2
Na druhý deň,dáme krídielka na panvicu ,aj s marinádou a z obidvoch strán ich opečieme.Podlejeme vodou(asi 1 dl) a prykryté dusíme 15-20 min.
-
3
Medzi tým si opražíme na oleji tarhoňu.Osolíme a opepríme,od oka.
-
4
Ked je tarhoňa pekne zafarbena do hneda, podlejeme horúcou vodou.(6 dl)
-
5
Vo vode sa varí 6-8 min.POtom odstavíme z ohňa a zakryté necháme ešte 15-20 min,aby sa voda vstrebala do tarhone. Podavame s uhorkovým šalátom.
Diskusia k receptu