Kuracie krídelka marinované s tarhoňou fotorecept
Je to jednoduchá a rýchla príprava.
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 1 sačok 400g (cestovina) | 
                                                             | 
                                                    
| marináda : | |
| 1 dl | 
                                                             | 
                                                    
| 2 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 3 pretlačené - strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 čl | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 dl na tarhoňu | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Večer si pripravíme krídelka,očistíme a konce odrežeme (tretiu časť).Pripravíme marinádu ,premiešame a necháme cez noc v chlade.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Na druhý deň,dáme krídielka na panvicu ,aj s marinádou a z obidvoch strán ich opečieme.Podlejeme vodou(asi 1 dl) a prykryté dusíme 15-20 min.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Medzi tým si opražíme na oleji tarhoňu.Osolíme a opepríme,od oka.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Ked je tarhoňa pekne zafarbena do hneda, podlejeme horúcou vodou.(6 dl)
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vo vode sa varí 6-8 min.POtom odstavíme z ohňa a zakryté necháme ešte 15-20 min,aby sa voda vstrebala do tarhone. Podavame s uhorkovým šalátom.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu