Kuracie krídelka marinované s tarhoňou fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 22. marca 2011
Kuracie krídelka marinované s tarhoňou (fotorecept)
Foto: ancicka

Je to jednoduchá a rýchla príprava.

10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 sačok 400g (cestovina)
marináda :
1 dl
2 čl
1 PL
1/4 čl
3 pretlačené  - strúčik
1 PL
2 čl
 podľa potreby
1/2 dl na tarhoňu




Postup

  1. 1

    Večer si pripravíme krídelka,očistíme a konce odrežeme (tretiu časť).Pripravíme marinádu ,premiešame a necháme cez noc v chlade.

    Kuracie krídelka marinované s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň,dáme krídielka na panvicu ,aj s marinádou a z obidvoch strán ich opečieme.Podlejeme vodou(asi 1 dl) a prykryté dusíme 15-20 min.

    Kuracie krídelka marinované s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si opražíme na oleji tarhoňu.Osolíme a opepríme,od oka.

    Kuracie krídelka marinované s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked je tarhoňa pekne zafarbena do hneda, podlejeme horúcou vodou.(6 dl)

    Kuracie krídelka marinované s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo vode sa varí 6-8 min.POtom odstavíme z ohňa a zakryté necháme ešte 15-20 min,aby sa voda vstrebala do tarhone. Podavame s uhorkovým šalátom.

    Kuracie krídelka marinované s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia